Beyonce

Iako je dugo u muzici, još od svojih "singl" dana ovu pevačicu karakteriše originalnost. Od Minx noktiju do natapirane kose, njen beauty look je glamurozan i odaje stav.

“Ima odličan ukus, u koji je uplela svae aspekte svoje ličnosti i tako se brendirala”, navodi njena dugogodišnja stilistkinja Kim Kimble.

Nakon legendarnog singla “Single ladies (Put a Ring On It)”, Kim kaže da se sve vrti “oko ženske moći” u stilu Sashe Fierce, odnosno njenog alter ega. Moć ove pevačice je kosi, kojoj inače najviše posvećuje pažnju.PageBreak

Adele

Talentovana britanska pevačica ima sve, uključujući prelepe mačkaste oči.

“Adele je uvek volela eye-liner i trepavice”, navodi Michael Ashton, njen hair i make-up guru – “Eye-liner je bio osnova njene šminke još kad smo počeli da radimo zajedno pre pet godina, a njene prelepe oči mogu da iznesu svaki make up. Ipak, mislim da je klasičan mačkasti izgled jednostavan i najefektniji kada je ona u pitanju”.

Što se njene tranzicije tiče, od šiški do niskih repova do va-va-voom volumena, Ashton to naziva organskom evolucijom.

“Njen poslednji hairstyle je omaž zlatnoj eri Holivuda, elegantan i vanvremenski”PageBreak

Rihanna

“Ona je hrabra, a to je neverovatan kvalitet”, kaže Ursula Stephen Rihannina dugogodišnja stilistkinja.

Ona i Riri su se prvi put srele 2006. godine, kada je pevačica potražila pomoć od nje kako bi pobegla od the-girl-next-door-looka. Rezultat je ubrzo usledio – asimetrični bob koji je oduševio svet. Nakon toga, njih dve su postale nerazdvojne pa je tako Rihanna menjala boju kose, frizure, stilove.

“Njena kosa je postala njeno najskuplje oružje. Ona ne shvata sebe previše ozbiljno pa se zato često zabavljamo ne postavljajući bilo kakve granice”, kaže Urusla i uz smeh dodaje “Čak je i ja ponekad upitam ‘Da li si sigurna?’”PageBreak

Gwen Stefani

Njene frizure i upečatljivi make-up su podjednako inspirativni kao i njena muzika.

„Mi kreativno eksperimentišemo samo da bismo provodili više vremena zajedno. Znamo se jako dugo pa se dobro zabavljamo“, kaže Danilo, njen frizer i nastavlja – „Mi se uvek igramo i isprobavamo nove ideje“.

Ona je takođe veoma avanturistički nastrojena kada je u pitanju šminka, kao i frizura ali u isto vreme voli da igra na sigurno i ima svoje favorite. Dramatično iscrtane oči u kombinaciji sa jakim karminom njen je omiljeni look.

„Ne stavljam uvek crveni karmin, ali moj muž ga jako voli pa ću verovatno dokle god sam udata nositi crveni karmin“, jednom se našalila poznata pevačica.  PageBreak

Katy Perry

Iako je muzički dostigla svaki mogući vrhunac, kao jedan od retkih umetnika u pedesettrogodišnjoj istoriji Billboard-ove Hot 100 liste koji se našao na prvom mestu sa pet singlova sa aktuelnog albuma, ona je takođe i beauty ikona.

Katy se izdvaja prvenstveno bojama kose koje su uglavnom iz meseca u mesec različite, i nikada ne noseći isti karmin dva puta.

“Mislim da nikada nismo ponovili isti make-up više od dva puta. Ona najviše voli trepavice, tečni eye-liner i svetli karmin”, kaže njen dugogodišnji šminker Jake Bailey – “U početku je to sve što smo radili, ali je onda ona počela da istražuje sofisticiranije palete, kombinujući smokey eyes sa nude karminom. Takođe, jako voli da kombinuje različite boje i pravi šareniš po licu”PageBreak

Debbie Harry

Kao frontmenka rok benda, ova plavuša objašnjava ženskim rokerkama kako treba da izgledaju i nastavlja da hipnotiše publiku svojom izblajhanom kosom i tinjajućom šminkom za oči.

“Ona ima tu cool auru i neverovatne crte lica, što je odličan dodatak njenom glasu”, kaže šminker Kabuki, koji je radio sa njom.

Za naglašavanje jagodica art direktor Myface Cosmetics preporučuje korišćenje M.A.C rumenila.

Za postizanje njenog smokey eyes izgleda, treba izvući konturu iznad kapka, ostavljajući svetlu senku iznad uz mnogo tamne senke iznad gornje i donje ivice trepavica.