Najnoviji trend make up industrije upravo su eye glosses, creams & mousses, koji se nanose vrhovima prstiju ili četkicom, otvaraju oko i idealna su šminka za duge tople noći. Da bi stajali kako treba, potrebno je da znate nekoliko trikova. Prvi od njih podrazumeva da ispod sjaja nanesete tanak sloj pudera u prahu ili mat senku u kamenu. Možete da kao podlogu koristite i prajmere, a ako želite postojaniju i upadljiviju boju, onda iskoristite korektor, koji ćete naneti preko celog kapka, sve do donje ivice obrva. Stvarno izgleda super! Moj favorit su pastelni, bež i rozikasti tonovi iz Dior kolekcije 1-Couleur Eye Gloss, a za malo dramatičniji izgled tu je crno-sivo-bela kombinacija mono senki Chanel Illusion d’Ombre.

E sad, svake godine jedva dočekam jul i visoke temperature jer onda imam savršeno opravdanje da odložim serume, teške anti-age kreme za negu očne zone, odbacim često i onu osnovnu negu, zadržim samo hidratatore za lice i neki losion za telo, ako sam baš dobro raspoložena – onda ulje koje mirisima vuče na Orijent.

Obožavam cimet, gorku pomorandžu, limetu, ali i krastavac i miris svežih brusnica... A došlo je i vreme za redovan godišnji anticelulit tretman. Ove godine probala sam nešto novo, aparat koji se zove VelaSmooth. Topi mast, uklanja celulit i zateže kožu. S tim što, moram ovo da naglasim, ja nisam neki težak i ozbiljan slučaj. U svakom slučaju, ta čudnovata sprava koju vole i holivudske zvezde (tako sam bar pročitala na više blogova) radi na bazi više različitih metoda, koristi radiofrekventnu (električnu) energiju, infracrveno svetlo, mehaničku masažu i vakuum.

Da ne zalazim dalje u pojedinosti, zaista deluje i ima efekta. Uz odmerenu dozu čistog vazduha i (ne baš preteranu) fizičku aktivnost (volim da vozim bajk), mislim da će to biti sasvim zadovoljavajuće za ovo leto. Uz dve, tri kapi pažljivo odabranog parfema, naravno!

PROIZVOD MESECA
Cinq Môndes Pâte de Fleurs – cvetna pasta za skidanje šminke i dubinsko čišćenje kože na bazi mango butera i ulja marakuje, koji su bogati esencijalnim masnim kiselinama, 4.830 din.

ELLE VOLI
Kremice i gelove za negu nežne kože oko očiju koje uklanjaju tamne kolutove i nadutost podočnjaka: Kenzoki Belle de Jour Angel Eyes s četkicom, 8.778 din. Decleor Aromasolutions Eye serum, Expression De L’age Smoothing roll-on, 5.414 din. Clarins Eye Contour gel, 3.810 din.

BEAUTY NOVITET
Ultraluksuzna Kanebo Sensai linija proizvoda za negu kose. Čine je hidratantan i šampon za volumen, regenerator i maska za intenzivnu negu čiji sastojci – 10 biljnih ekstrakata Orijenta – utiču na poboljšanje oštećene kose. 5.950 din.

MIKROTREND
Ako se spremate za večernji izlazak, s crnim ajlajnerom nikada nećete pogrešiti. I dva sloja ultracrne maskare!

Sjajevi više nisu rezervisani samo za usne. Sada ih volimo i na očima.