SVETLUCAVO & TAMNO: Na oči stavite debeli sloj tamnoplave senke preko celog kapka, iscrtajte mekom crnom olovkom za oči i onda lagano pređite s malo svetlucave maslinasto-zelene senke. Za ovaj look ključna je maskara – usudite se da preterate, izgleda super!

SVETLI TONOVI: Spoj nijanse šampanjca, bronze i tamne smeđe na kapku je nežan i preliva se od najsvetlije u uglu oka, bronzane na kapku i tamnosmeđe nijanse uz ivicu trepavica. Iscrtajte kapak ajlajnerom, najbolji je onaj u tušu.

KLASIKA: Najlakši način da dobijete savršen smokey eyes jeste taj da prvo oči iscrtate mekom crnom olovkom, a onda to prstom ili četkicom razmažete u željeni oblik. Tada treba duž kapka proći crnom senkom i to preko olovke i završiti tako da čistom četkicom više puta pređete preko ivica make upa da bi se dobio zadimljeni efekat.

TEN: Razmažite nekoliko kapi seruma po celom licu pre nanošenja tečnog pudera. Njega razmažite od sredine prema krajevima lica, počevši od čela i završavajući s vratom. Puder obično stavljam četkicom ili prstima. Četkicom se dobija jači, „retuširani“ efekat, dok se prstima postiže nežniji, prirodniji finiš.

CRVENE USNE: Moj izbor za zimske partije su dve crvene iz zimske kolekcije, L’Absolu Rouge French Touch 102 i 104 (ili L’Absolu Rouge 132 i 173, sve Lancôme). Lično volim da stavim malo korektora na usne pre ruža. Ako želite definisani izgled, iscrtajte usne olovkom a ruž nanesite četkicom.

OBRVE: Neuredna obrva može uništiti čak i najlepši make up. Najprirodniji izgled postiže se raščešljavanjem, a za definiciju je potrebna olovka. Dobar odabir je srednja nijansa smeđe, mat boja. Nanesite je u smeru rasta dlake oštrom četkicom.

HAJLAJTER: Neizostavni pratilac svakog make upa! Da biste naglasili konture lica hajlajterom, najbolje je koristiti veliku mekanu četku i lagano preći preko vrhova jagodica, slepoočnica, sredine nosa i brade. Najlepši efekat dobija se s malo proizvoda i više pokreta četkom. Odličan trik je i kad se malo hajlajtera prstom utapka na usne nakon ruža, usne će biti mat i svetlucave, a ruž trajniji.

AJLAJNER: Pogotovo za početnike, preporučujem da prvo izvučete oko crnom olovkom. Ako imate problema s izvlačenjem ajlajnera, probajte da ogledalo postavite na ravnu površinu i nagnite se nad njega, tada je linija trepavica u skoro ravnom položaju i puno je lakše povući pravilnu liniju.

MASKARA: Bez obzira na vrstu maskare, tehnika koja najbolje funkcioniše je sledeća: postavite češljić maskare u bazu trepavica i napravite pokret levo-desno. To je onaj famozni cikcak, ali vi ga morate napraviti blizu korena. Tada izvucite maskaru pokretom naviše, koji možete ponoviti koliko god puta je potrebno dok ne postignete željeni rezultat. Dobićete divnu definiciju u korenu trepavica, gde je ona najpoželjnija, a same trepavice biće očešljane i duge.

RUMENILO: S obzirom na to da za partije (naročito praznične) obično biramo jaču šminku na očima i usnama, predlažem diskretno rumenilo boje breskve ili roze sa šljokicama. Ako preko toga stavite još jedan lagani sloj pudera u prahu, dobićete efekat kao da rumenilo prosijava iznutra što koži daje dodatnu svežinu

BIOGRAFIJA Ivana Lisak je nakon školovanja u Zagrebu i Londonu otišla na Dan otvorenih vrata u Lancôme, gde je od 600 prijavljenih izabrana među dvadeset koji su dobili posao, a ona jedina kao make-up artist. Od tada je ambasador u centralnoj i jugoistočnoj Evropi ovog prestižnog brenda.

Regionalni make up artist kuće Lancôme, Ivana Lisak predlaže party look