Beauty Insider: Smokey eyes

1. Masaža lica: masaža popravlja tonus mišića, štipkanjem i lupkanjem jagodicama prstiju poboljšava se cirkulacija i elastičnost kože, samim tim je bolja apsorpcija preparata koji se nanose, kao i njihovo dejstvo. Pre početka masaže, lice je neophodno očistiti mlekom, potom tonikom, a poželjno je uraditi i piling.

2. Tečni puder i korektor: veoma je bitno da tip tečnog pudera odgovara tipu vaše kože, a nijansa boji tena. Kozmetički sunđer je najbolje sredstvo za aplikaciju, nakon pudera se tamo gde je potrebno nanosi korektor. Pogrešno odabrana nijansa, velika razlika između boje pudera i boje tena ostavlja neuredan, nehigijenski utisak.

3. Obrve: svrha oblikovanja obrva je pre svega da bi se naglasile oči. One treba da budu jasno izdefinisane i prefinjene. Potrebno ih je samo popraviti i usavršiti, definisati. Zapuštene, pogrešno oblikovane ili preterano istanjene obrve mogu pokvariti i najlepše i najpravilnije lice, pa i profesionalni make up.

4. Maskara: naglašava oči. Najlakše se nanosi na dobro očišćene i raščešljane trepavice. Za češljanje može da se koristi oprana četkica potrošene maskare ili namenski češljić. Preporučuje se upotreba tretmana za negu (Givenchy Mister Lash Booster), koji poboljšava kvalitet, elastičnost i dužinu trepavica.

5. Ajlajner: linija mora da bude savršeno precizna i da upotpunjuje pogled, ističući dobre strane, odnosno prikrivajući nedostatke konture oka. Ne preporučuje se nanošenje ako ste u žurbi ili nemate uvežbanu, veštu ruku.

6. Svetlija paleta: da bi se senka održala na kapcima, bez skupljanja u pregibima, neophodno je na početku naneti tečni puder ili bazu na kapke i sačekati da upije; crni ajlajner, olovku i maskaru u uobičajenim tamnim paletama zamenile su plava, ljubičasta ili zelena paleta, kombinovane sa metalik efektima u zlatnoj, srebrnoj ili bakarnoj nijansi.

7. Osnova: Givenchy L’Ombre Noire nudi mnogobrojne mogućnosti za brzu i jednostavnu aplikaciju, suvom ili vlažnom četkicom. Razlika na prelazu iz svetlijeg u tamniji ton ne sme da bude upadljiva, mora se ublažiti. Pogled tako dobija dubinu i odaje prefinjen ukupni utisak.

8. Rumenilo: nanosi se širokom, mekom četkom (četkice iz pakovanja služe za popravljanje šminke), ujednačenim pokretom uvek u istom smeru. Sa četke se otrese višak, kako bi se dobio što prirodniji rezultat. Rumenilo naglašava oblik lica, tamnija nijansa ublažava nepravilne konture, a svetlija ističe poželjne. Rumenilo ne sme da izgleda kao tufna ili štrafta na licu, na prelazima se mora ublažiti da bi se ujednačilo sa tenom.

9. Ruž za usne: za postojanost ruža i lep izgled usana neophodno ih je najpre očistiti blagim preparatom za čišćenje lica ili očnih kontura, zatim naneti balzam za negu usana. Uglađenu površinu usana najpre uokviriti olovkom (odabrati nijansu približnu njihovoj boji ili boji ruža).

10. Fiksiranje šminke: može se postići puderom u prahu, ali i posebno namenjenim preparatima u vidu gela ili spreja. Mikrosprej koji hidrira kožu a u isto vreme fiksira šminku, produžava trajanje make upa i može se nanositi više puta u toku dana za osvežavanje tena i ublažavanje znakova umora. Ako je koža sklona prekomernom lučenju sebuma, koristite oil blot sheets (upijajući papirići).

BIOGRAFIJA
Kazuhiro Hiruma je nakon završenog fakulteta u Tokiju, kao najbolji student diplomirao i na pariskoj umetničkoj školi Christian Chauveau. Bio je make up arstist na revijama kuća Ungaro, Guy Laroche, Georgio Armani, Masatomo... a kao beauty ambasador kuće Givenchy nedavno je posetio i Beograd


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...