Kada pogledamo unazad i podsetimo se nekih beauty izdanja, vrlo brzo se zacrvenimo ili dobro nasmejemo, ali svaka make-up greška nas uči nečemu novom i pomaže da usavršimo tehnike šminkanja.

Sada već znamo šta nam pristaje, šta ne, i koja je to šminka koju naše lice voli, a koju je najbolje izbegavati.

Ipak, i uvek možemo puno toga naučiti, unaprediti veštine i pronaći najbolje savete u bogatom iskustvu slavnih šminkera. Potoji jedna mala make-up navika koju često praktikujemo, a koja bespotrebno dodaje godine licu, o čemu više otkriva Sir John, miljenik dive Beyonce.

(Beauty spin: Neobični načini da nosite ajlajner)

Reč je o popularnoj tehnici "baking", omiljenoj među brojnim Insta zvezdama, u kojoj nanosimo korektor a zatim ga fiksiramo puderom. Ovaj trik deluje poput kamuflaže za bilo kakve tragove umora oko očiju ili podočnjaka i po mnogima pomaže u smanjenju sebuma, stvarajući glatko i besprekorno platno za dalje nanošenje šminke.

Ipak, uz baking tehniku možemo izgledati 10 do 15 godina starije. Kako dolazi do tog efekta?

Sir John otkriva kako je krucijalna greška nanositi puder u kamenu kako bi fiksirali korektor i umesto toga predlaže da to uvek bude lagan puder u prahu. Puder u kamenu ipak je vrlo težak i ima isušujući učinak, pa osim efekta maske koji ostavlja, tu je i šansa da oksidira, promeni boju i uvuče se u sve one fine linije, ostavljajući utisak bora oko očiju koje inače nemamo.

Zato je uvek bolji izbor puder u prahu.

Pobrinite se da je dovoljno lagan, napravite test tako što ćete dunuti u kutijicu s puderom i ako se čestice podignu u vazduh dovoljno su lagane i nežne za područje oko očiju.

Preuzeto sa portala: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/