76. dodela Golden Globes nagrada već je tradicionalno jedna od glamuroznijih u sezoni filmskih nagrada, a sama kulminacija očekuje nas u oskarovskoj noći, 25.februara, kada se održava 91. po redu dodela zlatnih kipova.

Poznate glumice pred dodelu nagrada prepuštene su u ruke beauty stručnjaka, koji za potrebe crvenog tepiha pripremaju svoje klijentkinje da zablistaju u najboljim izdanjima.

Kakvi su to make up trendovi za filmske crvene tepihe ove godine?

Za početak, gotovo polovina posla odlazi na pripremu, pa se lica poznatih glumica pripremaju bogatim hidratantnim maskama i osvežavajućim oblozima za okoloočno područje, što će zasigurno poslužiti kao najbolji primer za šminku.

Poznata make up umetnica Charlotte Tilbury, koja redovno šminka zvezde za crveni tepih, ističe kako će ove godine najveći trend biti beauty look u duhu starog Holivuda, no ovog puta s mnogo više svežine i sa svetlom obasjanim tenom koji pršti od zdravlja, prirodnosti i lepote.

Glumice se najviše oslanjaju na old Hollywood stil između 20-ih i 50-ih godina prošlog veka, a uz te elemente, od izuzetne je važnosti stvoriti dobru podlogu na njihovim licima, kako bi ten savršeno izgledao čak i pod često nemilosrdnim svetlima reflektora.

Blur i mekani fokus, cilj su kojem se teži pri stvaranju te besprekorne podloge, koja neće odati tragove nesavršenosti i proširenih pora, već će biti ujednačena, meka i zaglađena, otkrivajući sjaj kože iznutra.

Pritom govorimo o podlozi koja licu daje dojam kao da ste ga provukli kroz omiljene filtere za savršenu Instagram fotografiju, a još laskaviji izgled svog tena, zvijezde će postići konturiranjem i senčanjem obraza, brade i nosa, u svrhu njihovog vizuelnog preoblikovanja za taj toliko priželjkivani imidž holivudske zvezde.

Klasičan holivudski look u ovoj godini dobija update, a budući da se teži svežini make upa, teški smokey eye u dubokim tonovima biće zamenjen očima naglašenim vrlo finim i kvalitetnim shimmerom te nežnim nijansama bisera i šampanjca.

Iako možda nije ekspresivan kao smokey eye, ovaj je look moderan, nenaglašeno elegantan i s lica definitivno skida nekoliko godina. Na usnama i dalje vlada klasična crvena boja koja je ikoničan element holivudskog beauty looka, no glumice sve više teže nežnim roskastim ruževima koji stvaraju iluziju punijih i većih usana.

Crni tuš nosiće se u mačkastom stilu, a vodena linija oka bit će iscrtana belom olovkom, kako bi oči delovale veće i vedrije, a pogled postao otvoreniji.

Preuzeto sa portala: journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/