Novogodišnje proslave na korak su od nas, te brojimo sitno i preračunavamo da li su svi krucijalni komadi prisutni. Jedan šljokičasti odevni komad najverovatnije već posedujemo, a po pitanju novog para cipela sa štiklom koja je spremna za plesni podijum nemamo baš ništa protiv.

Kada "rešimo" pitanje obuće i odeće i samim tim osetimo kako imamo nekoliko spremnih prazničnih outfita u rukavu, neretko se dogodi da previdimo treću neizostavnu stavku kojom formiramo kompletan novogodišnji izgled.

Reč je o šminki koja će u prazničnoj sezoni ipak pretpreti sitne modifikacije. Od brzih make up ideja koje će vam doneti upečatljivost, pa sve do pažljivo našminkanih očiju u neočekivanim bojama, slavne devojke mislile su na sve.

Akcenat je upravo na ovom delu lica jer ukoliko postoji period savršen za jaču šminku na očima, to je upravo ovaj. Kada nosite jarku, odnosno neočekivanu senku na kapcima, vodite računa da obrve budu začešljane i blago popunjene kako biste na najbolji način usmerili fokus na oči.

Zimi odlažemo bronzere i terakota rumenila na stranu, dok istovremeno posežemo za nežnijim ružičastim nijansama koje savršeno imitiraju prirodnu svežinu dobijenu boravkom na hladnijem vazduhu. Na usnama se takođe klonite drame, osim kada stremite holivudskom all-time glamu, koji podrazumeva besprekoran crveni ruž i oči koje blago svetlucaju.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/