Koliko je dobra šminka važna, a naravno i frizura, uvek najbolje govore promašaji.

Iako se na crvenom tepihu pojavilo preko stotinu poznatih glumica, od kojih su sve (sem sjajne Frances McDormand i eventualno Meryl Streep) bile podvrgute čitavom timu stručnjaka za ulepšavanje, tek nekolicina se izdvojila kao besprekorna.

Većina dama opredelila se za neutralnu šminku i blago stilizovanu frizuru, dok je izgled u predelu lica akcentovan tek ponekim detaljem, poput minđuša ili očiju blago naglašenih u boji komplementarnoj sa haljinom, jednostavan i vrlo efektan potez kojim je recimo Jennifer Garner briljirala u ovom domenu.

Margot Robbie opredelila se za belu haute couture kreaciju koju potpsiuje Chanel, a uz njenu platinasto plavu kosu savršeno se uklopila prilično neutalna šminka, sa tek blagom primesom sjano bele senke na kapcima, ružem u boji mesa i takođe blago naglašenim obrazima u komplementarnoj niansi sa onom na usanama.

Po sličnom, neutralnom principu vodile su se i Nicole Kidman, Emma Stone i Allison Williams koja je svoje prordorno plave oči naglaseila tek izvijenim trepvicama i jedva vidljivoj, tankoj liniji ajlajnera na gornjem kapku.

Za nešto dramatičniji make-up, koji je bio pun pogodan, opredelila se Jennifer Lawrence, čija su značajno naglašene oči crnom olovkom, te senkom u zemljenim tonovima, potpuno odgovarale ostataku izgleda: talasastoj, razbarušenoj kosi i metalik haljini od šljokica sa Dior potpisom, mlada glumica izgledala je poput glamurozne amazonke na crvenom tepihu.

Još jedna lepotica iz reda plavuša opredelila se za nešto dramatičniju šminku na očima, ali sa odličnim balansom kada je u pitanju osatatak make-upa. U pitanju je predivna Molly Sims koja je bukvalno blistala u Naeem Khan kreaciji, dok je šminka savršeno pratila izgled.

Pogledajte u nastavku koje dame su briljirale u sferi lepote >>>>

Nicole Kidman

Margot Robbie

Emma Stone

Allison Williams

Jennifer Lawrence

Jennifer Garner

Molly Sims

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/