Val Garland spada u jedne od najpoznatijih visažista na svetu koji su sastavni deo Fashion Week izdanja. Ova dama koja je ujedno i globalni make-Up direktor za L'Oréal Paris, bila je gošća američkog Elle izdanja.

"Ovo je sezona u kojoj treba biti odvažan, ići dalje od klasike i uobičajnog."

I u pravu je. Vreme je da ajlajner bude više od obične crne linije, kao i da glitter "poludi" na našim usnama i stvori grunge disco look koji ćemo šetati po prolećnim žurkama.

Pročitajte u nastavku kojih šest make-up trendova će obeležiti prolećnu sezonu:

Old Blue Eyes

Plava senka, ultimate boja za proleće ove sezone dobija taj momenat "ako izgleda loše i pogrešno, znači da ste pogodili". Pokušajte da birate malo jače, intenzivnije nijanse - neon, tirkiz i modroplavu i da je nanesete u pravouganom obliku, tako da pokrije skoro pa ceo kapak.

Takođe, umesto senke možete da iskoristite plave ajlajnere, blago kremaste koji će izgledati toliko upečatljivoo da vam neće trebati ništa više sem hidrantne kreme i maskare. 

Disco grunge

Glitter ove sezone treba na vašim očima da izgleda sirovo, grubo i punk. Kao da ste na pola puta da budete mala sirena, a na pola da budete rok ikona. To je taj kontrast bajke i ulične mode koji od vas traži da ceo kapak ili ivicu osenčite metalik, šljokičavom senkom ili prahom. Ovaj trend je tu da glitter učini zabavnim i svakodnevnim, a ne samo rezervisanim za specijalne večernje prilike.  

Ajlajner koji je više od linije

Ove sezone ajlajner je daleko više od precizno izvučene tanke crne linije. On je trapez oko vašeg oka, mali lik na ivici oka, muljava debela linija. On je sav u detaljima, obliku i različitoj debljini. Na vama je da li će mačkaste oči biti takve da će prekriti ceo kapak ili će imati razdvojen, "prekinut" momenat. A možda ćete kao kod Diora prigliti taj "ram" oko oka ili samo izvući ukoso jednu kratku poluzamrljenu liniju.  

Lanvin (foto: Imaxtree)

Fendi ( foto: Imaxtree)

foto: Imaxtree

PageBreak

Sjajan izgled kože

Taj sjajan izgled kože koji čini da izgledate kao da ste pokisli i da vam je lice mokro, došao je iz Koreje, ali ove sezone sjaj nije toliko jak, više je nalik sjaju koji se dobije nakon glancanja, oštar je i tek u delu obraza i nosa malo jačeg efekta. Za ovakav izgled bitno je da hidrirate kožu svakodnevno, zatim da koristite iluminatore koji će vam dati daj zdrav, prosvetljen i svež izgled. Naravno hajlajter je takođe must ili serum koji koži daje taj glitter sjaj.  

Disco grunge i još 5 make-up trendova koji će obeležiti PROLEĆE
Copyright: Andrea Adriani/IMAXTREE.COM

Versace (foto: Imaxtree)

Crvene usne

Jedini make-up trend koji iz sezone u sezonu opstaje je crveni karmin. Ono što je ovog proleća zanimljivo u sferi crvenih ruževa je boja, kao i finiš. U trendu su svetlije nijanse ili one sa ružičastim podtonom, i više kremasti ili glitter karmini. Usne treba da vam izgledaju "sočno" kao da ste pojeli neku jagodu, što znači da izbegnete savršene ivice, osenčene olovkom za usne već da težite jednoj nežnoj, soft ivici.  

Disco grunge i još 5 make-up trendova koji će obeležiti PROLEĆE
Copyright: Andrea Adriani/IMAXTREE.COM

foto: Imaxtree

"Tea" oči

Ovo je omiljen make-up izgled naše sagovornice i bazira se na blago "otečenim" kapcima, koji izgledaju kao kesice za čaj. Znamo da zvuči čudno ali izgleda vrlo prirodno i nenametljivo. A najlakše ćete postići ovaj look ako koristite senke u boji breskve ili kore kestena. To je ta nijansa koja je poluzlatna, polusmeđa.

Nešto poput nijanse koju dobijete sa rumenilom u boji breskve. Ova nijansa ide sa bilo kojom bojom kože i kose. Umesto bronzera ili rumenila, najbolje je da koristite kremaste senke ili podlogu koja će vam tonirati taj deo oko očiju.   

"Ovaj efekat vam daje look kao da svima poručujete: živa sam, zdrava i sijam."   

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/