1. Pripremite kožu tako što ćete na nju naneti serum koji će je zategnuti i napraviti savršeno platno po kome ćete senčiti.

2. Nanesite tečni puder tako što ćete početi od sredine lica i blago ga razmazati ka ivicama i tako ujednačiti boju tena.

3. Tečni hajlajter stavite na delova lica koje želite da istaknete. Reč je o mat proizvodu, a  ton je svetliji od tečnog pudera koji se nanosi na centar nosa, čela i brade i ceo trougao koji spaja spoljnu ivicu oka, koren nosa i suzni kanal.

4. Velikim sunđerom stopite tačni puder i hajlajter tako što ćete tapkati,. a ne rastrljavati Sunđerom tapkajte po ivicama i tako ih učinite neprimetnim.

5. Fiksirajte željeni izgled puderom u prahu.

6. Držite se odabrane teksture, tj. ako jednom fiksirate tečni puder prahom, to znači da morate da nastavite da koristite prah/kamen proizvode. A ako ostavite puder kremastim, možete nastaviti da koristite krem proizvode.

7. Konturisanje. Pre nego što počnete, pogledajte se u ogledalo i proverite gde vam se prirodno nalaze udubljenja na licu, koja bi trebalo da naglasite kontur puderom.

8. Napipajte udubljenje ispod jagodice i ne uvlačite obraze. Skoro paralelno sa podom osenčite predeo ispod jagodica.

9. Dodatno naglasite udubljenje na slepoočnicama, bradi, vilične kosti i blago osenčite i koren kose.

10. Sve stopite, prelazi moraju biti neprimetni, radi se o igri senki. 

Top saveti

Svetla koža

- Tečni iluminator zamenite bazom koja sadrži sjaj

+ Dodatno naglasite obrve da biste izbalansirali osenčeno lice

Maslinasta koža

- kontur puder zamenite bronzerom za intenzivniji efekat, 

+ Na slepoočnice natapkajte zlatnobež senku

Tamna koža

- kontur puder zamenite onim u više nijansi, pa osenčite lice u nekoliko tonova bronze.

Tekst: Branislava Kostić 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/