Većina modela će vam reći da je najbolji beauty savet koji vam mogu dati taj da uvek, ali uvek pre odlaska na spavanje, skinete šminku.

Koliko god da ste umorni i ne možete da gledate, skinite šminku. 

To je ono što njihova lica čini tako beskrajno svežim, iako zaista mnogo putuju, a neretko na snimanjima ostaju mnogo duže no što traje jedno uobičajeno radno vreme, u šta neretko spada i nedovoljna količina sna.

Ipak sivilo na njihovim licima, natečeni kapci i duboki ljubičasti podočnjaci nisu vidljivi.

Tako da je nama običnim smrtnicima, zaista teško da poverujemo kako sve one izgledaju  sveže, jer prosto temeljno i redovno skidaju šminku. I ispostavlja se da smo u pravu. 

Konačno je par devojaka odlučilo da iskreno progovri o svojim trikovima i verovali ili ne oni podrazumevaju: vrlo neredovno skidanje šminke!

Manekenka i model Edie Campbell, koja se sa svojih 25 već dva puta našla na naslovnici čuvenog Voguea, a na Nedelji mode redovno nosi kolekcije vodećih modnih bredova, kune se u najstariji beauty trik.

"Spavajte sa šminkom na očima. Ujutru ćete izgledati lepo, iako se možda niste uhvatili dovoljno sna. Ali imajte u vidu da ovo važi samo za šminku na očima, ne i onu na ostatku lica, pogotovo ne kada je u pitanju puder."

Koliko god da je prelepa  Joan Smalls posvećena čišćenju kože i održavanju iste svežom, često večernju šminku kombinuje sa jutarnjom.

"Često prespavam sa večernjom šminkom na očima i ujutru se samo došminkam. Volim kako se sve zajedno uklopi."

Dok možda najveće iznenađenje u argumentovanju ovog beauty trika stiže odsvetski čuvene lepotice Adriane Lime.

"Praktično nikada ne skidam maskaru. Samo dodajem slojeve svakodnevno. Volim taj osećaj težine na trepavicama."

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija