Korektor ispod očiju

Izaberite pravu nijansu - ako je vaša nijansa crvenkasto-ljubičasta odaberite nešto toplije sa malo više žute/boje breskve. Ako imate problem sa pigmentacijom, nijansa sa malo više rozeg podtona može da pomogne. Možete takođe kombinovati različite nijanse korektora ne biste li stvorili idealnu boju za sebe.

Ajlajner 

Kada koristim tečni ajlajner dodam malo crne senke u prahu preko linije kada se uverim da je oblik pravi i da se ajlajner osušio. Ovo omekša liniju, a ne oduzima joj snagu. Ovaj trik koristim dosta i na crvenom tepihu.

Postojani ruž

Trik je u tankom sloju karmina - ne nanositi previše proizvoda. Počnite sa popunjavanjem usana olovkom, pa zatim nanesite sloj karmina četkicom - to daje zaista dobar, dugotrajan efekat. Nanesite još jedan sloj karmina, uklonite višak papirnom maramicom i završite  olovkom ako želite da izdefinišete oblik usana. 

Obrve

Dobro se zagledajte u svoje obrve i otkrijte gde bi trebao da vam bude luk i kako bi trebalo da izgleda. Začešljajte ih na suprotnu stranu i počevši od najviše tačke skicirajte osnovnu strukturu koristeći veoma lake, fine, nežne poteze. To je kao arhitektura - kada imate osnovu (luk) možete da počnete da gradite ostatak obrve oko toga. 

Prirodan ten

Puder ne treba da pokrije sve - on postoji da izjednači ten i pokrije sitnije nepravilnosti. Kada naneste osnovu, koristite moju pinpoint tehniku za korektor da pokrijete sve nedostatke, nesavršenosti i pigmentacije- i to ne neki laki korektor, već nešto malo jače sa višim stepenom pokrivanja. (možete koristiti zaista malu količinu)

Nanošenje maskare 

Osim ako nemate prirodno uvijene trepavice, uvek koristite uvijač trepavica pre nanošenja maskare - to je neophodno za jasan, otvoren pogled.

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija