Čak ni na modnim pistama nisu svi jednoglasni kada je u pitanju šminkanje usana. O ovoj temi progovorile su i svetski poznate šminkerke Lisa Eldridge i Violette i to zastupajući različite stavove.

Ultra mat ili sofisticirani sjaj?

Violette

"Već dugo sam opsednuta mat nijansama. Nije me briga za trendove, kada je šminka u pitanju, trebalo bi da se baziramo na ličnom stilu i na to kakva ste ličnost. Kada koristite mat ruževe pokazujete dozu misterioznosti. Ja lično smatram da je mat veoma intenzivan, chic i senzualan. Kada sam bila vrlo mlada, videla sam crnu ružu u Parc de Bagatelle u Parizu. To je zapravo vrlo taman ton crvene boje koji mi je poslužio kao inspiracija. Tog ispog trenutka sam pomislila koliko bi sjajno bilo da postoji ruž takvog pigmenta."

Foto:Instagram/violette_fr

"Kada koristite jak, mat ruž ili sjaj, preporučujem da ostatak lica bude vrlo neutralan. Čak sa ovakvim kontrastom na usnama, nije vam potreban ni puder."

Violette predlaže da uradite piling usana, a zatim kao bazu namažite labelo. Usne uokvirite long-lasting olovkom, pritom slobodno prelazeći preko linije usana, kako biste dobili prividni efekat povećanja istih. Pre nego popunite usne mat karminom, Violette predlaže da na njih stavite malo rumenila.

Foto: Instagram/ violette_fr

Lisa Eldridge

"Definitivno sam za nove glossy teksture. Sjaj je toliko dugo bio van mode, krajnje je vreme bilo za veliki comeback. Sada se sjajevi proizvode tako da ne poseduju lepljivost koja odbija devojke od kupovine istih. Usne šminkane na ovaj način ističu pravu lepotu i unose trodimenzionalnost u make-up svet. Takođe sjaj je odličan kada su vam usne isušene i ispucale."

Foto: Instagram/ lisaeldridgemakeup

"Sviđa mi se kako su sjaj nosile devojke u veselim sedamdesetim. Sjaj odlično naglašava usne i kada nemate dramatičnu šminku na očima, ali i kada se odlučite za jači makeup."

Lisa vidi sjaj kao super završnicu nebitno za kakav se izgled odlučite. Ipak, smatra da vam je potrebno malo veštine, kako biste dobili željeni efekat. Oblik usana nacrtajte olovkom i takođe istom pređite i po celoj dužini usana. Za noćne varijante Lisa predlaže nijanse višnje, a za dnevni look savetuje da izaberete nežne narandžaste ili intenzivne ružičaste tonove.

Foto: Instagram/ lisaeldridgemakeup

Priredila: Violeta Vasiljević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija