Praznična slavlja su često sinonim za ispijanje koktela i raznih alkoholnih pića, što dalje uzrokuje mamurluk, osećaj slabosti i bezenergičnost.

Ujutru nakon proslave Nove godine i Božića svi ćemo se osećati više ili manje mamurni. pa je pravo vreme da naučite kako da sakrijete posledice koje je prethodno veče ostavilo na vašem licu...

(Saveti poznatih za lečenje mamurluka)

Zato smo rešili da se konsultujemo sa Lisa Eldridge, poznatom šminkerkom i kreativnim direktorom Lancome koja nam je dala odlične savete za kamuflažu umornog izgleda.

Pre šminkanja

Pre nego što krenete da se šminkate, obratite pažnju na vaše oči i podočnjake. Oči najviše stradaju nakon duge i teške noći, a ovo se najviše odnosi na osobe koje nose kontaktna sočiva. "Sve što je hladno će vam pomoći da se oslobodite nadutosti", kaže Lisa i dodaje:" Stavite vlažne pamučne blaznice u frižider i kada se dobro ohlade držite ih preko umornih očiju, kako biste smirili reakciju i uklonili natečenost". 

Koža

Kada je reč o šminki koja treba da sakrije umor i mamurluk, zapamite- "manje je više". Koncetrišite se na hidrataciju kože i najbolje bi bilo da preskočite nanošenje pudera i umesto toga upotrebite malo korektora, koji će sakriti kritična podneblja i tamne krugove oko očiju.

Dobra hranljiva i hidratantna krema je takođe veoma važna stavka. Ova krema poseduje laganu bazu te ćete prilikom nanošenja primetiti da vaša koža dobija sjaj i svež izgled, kao i neophodnu vlažnost.

Oči

Kada smo mamurni često osećamo da je naš lice izgubilo svežinu i da su naše crte lica "sakrivene" iza nadutosti, zbog čega pomišljamo da crnim ajlajnerom istaknemo oči. Ovo je ogromna greška koju prave mnoge dame.

Jutro nakon provoda, šminkanje očiju bi trebalo da otvori oči i prosvetli taj predeo, pa pokušajte da izbegavate tamne boje i olovke. Kremasta senka svetlije nijanse, slične vašem tonu kože će pokriti crvenilo. "Možete iskombinovati dve boje i konturisati oči koje će time poprimiti lep oblik, a vaš izgled će biti prirodan", savetuje Lisa. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija