Šminka čini mali, ali itekako bitan deo dana svake žene jer dobar make-up na jednoj ženi može da učini čuda: od neverovatne fizičke transformacije do samopouzdanja na kojem bi vam mnogi pozavideli.

(6 beauty lekcija sa London Fashion Weeka)

Međutim, za dobar make-up look ne treba vam mnogo šminke, niti skupi kozmetički preparati, već samo dobra mera i poznavanje onoga što vam pristaje, odnosno onoga u čemu se osećate najbolje.

Evo kako da pomoću par trikova imate savršen make-up...

Stavite puder samo tamo gde vam treba

Ako imate puder odgovarajuće boje (na šta biste i onako trebali pripaziti) i relativno dobar ten, ne morate uvek slediti pravila i stavljati puder na celo lice. Puder stavite samo tamo gde vam je potreban jer će vam koža izgledati prirodnije, a samim tim i mlađe nego da svakodnevno nanosite debeli sloj pudera koji naglašava bore i pore.

(Savet stručnjaka za lepotu: 6 beauty trikova koji će učiniti čudo za vašu lepotu!)

Prvo našminkajte oči i obrve

Ovo je posebno bitno jer make up na očima zapravo treba da diktira ostatak looka, a na kraju - svaku ispravku, poput senke koja može da ostane na obrazima, lakše možete popraviti na čistom nego na našminkanom licu.

Nikad ne koristite šljokičaste proizvode na mestima gde imate ožiljke ili proširene pore

Naime, sjajne čestice iz ovakvih proizvoda reflektuju svetlo i naglašavaju dubinu pora i ožiljaka. Ukoliko imate masnu i debelu kožu s porama, verovatno iz iskustva znate da vam mat finiš pudera i rumenila mnogo bolje pristaje od sjajnih proizvoda.

U procesu šminkanja, više se puta odmaknite i pogledajte iz daljine u ogledalo

Ovaj jednostavan korak osiguraće vam da iz realnije perspektive sagledate svoj make up, odnosno kombinacije boja, tonova i tekstura koje ste stavili na lice.

izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija