Grunge

Nemarno, čupavo, razmazano, mat i tamno. Ne vodite puno računa o preciznosti, a najviše volite šminku „za poneti“, odnosno nešto što može da se uradi usput i ne zahteva mnogo truda, a isto važi i za frizuru.

Volite da partijate do jutra po tamnim klubovima punim tajnih tunela i glasne alternativne muzike. Smatrate da šminka najbolje izgleda tek kada se razmaže. 

Kosa

Iako izgleda vrlo prirodno, vaša frizura to nikada nije.

Puna je proizvoda za stilizovanje koji joj daju teksturu, punoću i volumen. Za koren nanesite neki od puderastih sprejeva koji će odići vlas od temena i  stvoriti utisak nemarne grive. Volumen u dužini postići ćete tapiranjem, ali to nemojte raditi češljem jer on lomi dlaku.

Uzmite pramen, uhvatite ga za koren i spoljni deo povucite ka korenu pa isti postupak ponovite nekoliko puta. Kosu ostavite puštenu ili je nemarno vežite gumicom u donjoj plovini glave. 

Šminka

Sve što vam je potrebno možete da postignete crnim kreonom (ako imate ispod 30 godina) ili tamnobraon (ako imate više). Posle stavljanja kreme na lice, kreonom oivičite oko i unutra i spolja, a potom snažno zažmurite.

Oko će malo zasuziti, a vi tu kap iskoristite i prstom ublažite ivice krejona. Potom ponovo nanesite krejon tik uz trepavice i sa spoljne i sa njihove unutrašnje strane. Nanesite dva sloja maskare za volumen.

Nokti

Pošto ste žena ekstrema, nokti bi trebalo da vam budu dugački i špicasti ili ekstrakratki i kockasti. U svakom slučaju, boja je tamna ili srebrna.  

Miss perfect

Zveckanje kristala muzika je za vaše uši.

Restorani u kojima je malo ljudi, uz minimalne porcije fusion kitchen  hrane, jesu vid zabave koji birate. Vaša šminka i frizura su „pod konac“, a nervira vas i pomisao da se ruž „pomerio sa mesta“, a jedna vlas ispala iz punđe. Kući se vraćate pre ponoć jer znate da je beauty sleep najbolje kozmetičko sredstvo. 

Kosa

Kod vas se izreka „svaka dlaka na svom mestu“ primenjuje bukvalnо. Pre pravljenja bilo koje frizure kosa bi trebalo da bude isfenirana „na ravno“. Tada je možete jednostavno vezati u nizak rep.

Ako se odlučite za frizuru, kosu pre stilizovanja navlažite gelom jer je tada preciznost zagarantovana. Stanite pred ogledalo tako da vam izvor svetla bude iza leđa. Tako ćete videti sve dlačice koje štrče, te ih umirite lakom.  

Šminka

Da bi šminka bila savršena, bitno je da ten bude u besprekornom stanju. Korigujte ga podlogom i korektorima i isenčite kako biste ga vizualno korigovali.

Tu možete i stati, ali ako se odlučite da idete dalje, budite nano-precizni. Ajlajner, olovka za usta, maskara za razdvajanje i definiciju i papirići za upijanje suvišne masnoće ne bi smeli da napuste vaš neseser. Opredelite se za ruževe mat teksture jer se oni neće razmazivati. 

Nokti

Vama najbolje pristaje nokat srednje dužine oblika badema koji je lakiran u crveno, bordo, taupe ili kreč belo. Sedef ne želite da vidite ni na slici. 

Daddy’s girl

Zahvaljujete beauty industriji na tome što ste žensko i možete da uživate u roze boji i loknama. Kremaste i sjajne teksture, talasi, perlice i tračice u kosi, kao i topli tonovi na licu, bude vašu ženstvenost.

Veseli ste i pozitivni pa volte da ste okruženi istim takvim ljudima. Šarena svetla, dosta smeha i pop muzika čine da se osećate kao na sedmom nebu. 

Kosa

Veliki vikleri napravljeni su zbog osobe kao što ste vi jer će ispraviti kosu i blago je uviti na krajevima.

Čim skinete viklere, sagnite glavu na dole, isprskajte vlasi lakom i ostanite u toj poziciji tridesetak sekundi. Kada se uspravite, još jednom isprskajte lakom, a potom stilizuje kosu po želji. Ako je vezana, aksesoar je nezaobilazan.  

Šminka

Kada je o boji na usnama i obrazima reč, opredelite se za roze ukoliko vaše lice ima hladan podton, a ako je topao, onda odaberite boju kajsije. Luksuzan sjaj dobićete ako se opredelite za satenaste teksture.  

Da biste dobili što mekše tonove i prelaze, proizvode nanosite prstima. Kada se radi o o šminki za oči, trebalo bi da bude bleda.  Izvucite liniju ajlajnera na gornjem kapku senkom koju ste malo pokvasili. Istom tom suvom senkom osenčite donji kapak, ali samo u poslednjoj trećini.  

Nokti

Pastelni i neutralni tonovi u svim nivoima prozirnosti jesu vaša paleta. Što se oblika tiče, pustite da nokat preraste jagodicu prsta za jedan do dva milimetra. 

Tekst: Branislava Kostić