Dame naše drage, vreme je da naoštrite svoje olovke i zaboravite na gornju ivicu. Jer oči se ove sezone akcentuju donjom ivicom i to s nekom olovkom u neon plavoj ili zelenoj boji!

Među damama koje su ga već nosile su Jessica Biel, Jourdan Dunn i Kim Kardashian.

Pogotovo nas je iznenadila činjenica da se ovom trendu priklonila rijaliti zvezda koja je poznata po tome što retko kad koristi šminku, a i kada je ima onda je to ograničeno na puder, maskaru i nude ruž ili balzam za usne. Međutim za vreme nedavne posete Jermeniji, Kim je postovala na Instagramu fotku sebe izbliza s fokusom na oči koje su bile istaknute zlatkastom senkom i tirkiznim ajaljnerom koji je bio stavljen na donju ivicu.    

(Pogledajte kako da koristite bež olovku)

Za ovaj look je bio zaslužan njen dugogodišnji make-up visažišta Mario Dedivanović, koji je inspiraciju za ovaj make up pronašao u šminci koju nose Jermenke. Naravno, ovo nije prvi put da smo videli ovaj trik sa ajajnerom. Jessica Biel ga je nosile prošle godine, dok su svi modeli na Elie Saab reviji za proleće /leto 2015 takođe bili našminkani u sličnom izdanju.  

Ono što ovaj trend (ali samo s plavičastozelenim nijansama) čini atraktivnijim je činjenica da stoji svima, odnosno da ističe i smeđe, i zelenoplave oči. 

(Make-up: Ključni trendovi za proleće) 

"Tirkizna je sjajna boja za sve boje tena, a posebno ide uz bronzanu i osunčanu put leti kada se koža sjaji i ima neki zlatkasti sjaj. Trik je da samo pronađete idealnu nijansu i debljinu koja će istaći vaše oči," izjavila je Kirin Bhatty, jedna od najpoznatijih visažistkinja na svetu.

Kirin takođe savetuje da ukoliko želite da donju ivicu popunite nekom tirkiznom linijom to uradite uz pomoć kremaste olovke za oči koja je vodootporna, kao i da vučete liniju tik do trepavica. Neizbežna nadogradnja je u vidu maskare, a za još veći efekat možete da nanesete crni ajlajner na gornju ivicu.

(Video koji dokazuje da malo šminke čini čuda)