Olovka u boji kože potrebna je svakoj ženi baš kao i čarape i brusthalter u toj nijansi. Niko je neće primetiti, a vi ćete izgledati mnogo bolje. Kada ste odmorni, a vaša koža hidrirana i niste pod stresom, beonjače su savršeno bele, a sluzokoža donjeg kapka bež.

Pošto te idealne kriterijume u svakodnevnom životu postiže retko koja žena, hvala bogu na make upu, pa možemo malo i da varamo.

Bež olovka stupa na scenu kao idealan neutralizator sluzokože koja je intenzivno roze ili čak malo crvenkasta. Tragovi umora nestaju u dva poteza – ali ovaj put stvarno!  

# Gore crno, dole belo. Bela je divan kontrast tamnoj liniji ajlajnera na gornjem kapku

# Ako oko uokvirite tamnom senkom, ne morate obavezno unutar kapka staviti tamnu olovku. Bela dodatno otvara pogled 

# Ukoliko gornji kapak i unutrašnju stranu donjeg obojite u belo, trepavice koje su crne posebno će se istaći

# Ako ste umetnica u duši i volite da skrećete pažnju na sebe, poigrajte se veštačim trepavicama i belom olovkom 

Kako da koristite bež olovku?
Author: Antonello Trio Copyright: Antonello Trio/IMAXTREE.COM Software:Adobe Photoshop CS5.1 Macintosh Created: 2015:02:03 16:49:02

Zašto ne bela?

Niko nema belu kožu ili sluzokožu, pa je bela boja na sluznici očigledno veštačka. Bež olovka ipak ima trunku rozikaste, te je malo toplija i bliža pravoj nijansi kože. Ako želite da izgledate prirodno, bež je zahvalnija opcija.

A kada bela?

Sa druge strane, ukoliko hoćete da naglasite šminku koju već imate, stavite na unutrašnji deo donjeg kapka belu boju.    

+ Obrve

Bež i belom olovkom možete obojiti i predeo ispod obrve. Tako ćete povećati kontrast između smeđe boje dlačica i kože kapka, a obrve će izgledati urednije. Kremasta tekstura olovke svakako je prirodnija od senke u kamenu ili prahu.  

Tekst: Branislava Kostić