I dok druge žene, širom sveta, koriste skupe kreme koje će ih učiniti zauvek mladim, odlaze na trajno iscrtavanje obrva i koriste maskare svih duginih boja, tipična Francuskinja biće krajnje ravnodušna, gotovo prema svemu, izuzev možda prema karminu.

Ono bez čega će retko koja od njih izaći iz kuće nije ni Chanel No.5 niti visoke potpetice, to su stavke koje mogu i ne moraju da budu sastavni deo nečijeg stila, ali žena bez karmina, koja god da je boja u pitanju, je kao da ste goli stupili na pločnik.

Nekoliko Parižanki, koje već godinama aktivno učestvuju u modnom svetu ove metropole, otkrile su bez kojeg karmina ne bi mogle da izađu iz kuće, i zašto:

Catherine Baba, stilista

Kaže da najviše voli Guerlain ruž i to Garçonne—I. Dopada joj se njegova tekstura, boja i činjenica da veruje u njegove zavodničke sposobnosti, a naš vam je savet da ga potražite u Sephora radnjama.

Jeanne Damas, blogerka

Ova mlada Parižanka kaže da uglavnom koristi MAC karmin nijanse Diva, koji kombinuje sa nijansom Viva Glam II. Ona podseća sve dame da se karmin, između ostalog, odabira i prema nijansi vaše kože.

Inès de la Fressange, manekenka

Ova nekadašnja zvezda, moglo bi se reći sada već u penziji, kaže da se smatra pravom srećnicom, jer je kompanija L’Oréal svojevremeno napravila karmin koji je nazvala po Inès. Ne samo što će ona do kraja života imati pravo da ga koristi potpuno besplatno, već, kako kaže najčešće onaj koji dobije pokloni prijateljici, a ona se od nedavno prebacila na drugu nijansu – L’Oréal Paris Color Riche #381. Kaže da je veoma zadovoljna nijansom svetle bež boje, koja je idealna za svaki dan.

Cécile Cassel, glumica

Godinama već nosi YSL Rouge Pur Couture jarko crvene nijanse. Ona je zapravo primer onih Parižanki koje ne nose maskaru i puder, retko odlaze na manikir, ali crveni ruž odabiraju prema vanvremenskoj boji i vrhunskom kvalitetu. Takođe bi trebalo da ga nađete u Sephori!

Claire Courtin-Clarins, umetnica

Njen omiljeni karmin je marke Clarins, a boja Tropical Pink. Kaže da je u pitanju kombinacija čisto biljnih sastojaka koji usne sve vreme hidriraju i čine ih mekim i zdravim, čak i u vreme hladnih zimskih vetrova.

Garance Doré, fotograf

Ona veoma voli Estée Lauder i njihovu nijansu Envious. Reč je o intenzivno crvenoj nijansi koja ne isušuje usne, kao što to mnogi jarki karmini čine. Veoma je seksi, ali i klasičan u isto vreme. Garance kaže da što se nje tiče prava Francuskinja uvek u torbi ima ovu nijansu ruža.

izvor: citymagazine.rs