Mali beauty trikovi i te kako umeju da olakšaju svakodnevicu. U te trikove ulaze sitni ali korisni saveti "kako da produžite trajanje ruža", "napraviti samo svoju BB kremu" ili "stvorite efekat gušćih trepavica".

Upravo takve savete vam donosimo u nastavku:

Prekrijte neugledne vrećice ispod očiju

Ako vas muči problem podočnjaka, rešite ih stavljanjem svetlije nijanse korektora uz samu ivicu gde vam vrećica stvara vidljivu liniju, a na vrećicu nanesite korektor bez sjajnog finiša koji je nijansu do dve tamniji.

Osvežite oči jednim proizvodom

Mekanom belom olovkom naglasite delove u sredini kapka, unutrašnji ugao oka i luk direktno ispod spoljnjeg dela obrve.

Stvorite utisak gustih trepavica - olovkom za oči!

Tightlineing je izraz koji označava nanošenje crne olovke na tanku liniju kapka iz koje rastu trepavice. Ovaj postupak u trenu će da stvori utisak gustih trepavica.

Maksimalizirajte look trepavice sa uvijačem za trepavice

Ukoliko niste ljubitelj nošenja veštačkihh trepavica, ne brinite, jer će vam ovaj trik pomoći da vaše trepavice izgledaju jednako zanosno. Nabavite dobar uvijač i zagrejte ga fenom neposredno pre uvijanja trepavica. Ovako uvijene trepavice neće se opustiti tokom dana, a s kvalitetnom maskarom postići ćete utisak prekrasnih, dugih trepavica na kojima će vam svi pozavideti.

Izbegnite efekat dlakavog lica

Kada četkicom nanosite puder u smeru odozdo prema gore, time zapravo zahvatate sitne dlačice na licu i dajete im volumen zbog čega vam lice na kraju izgleda dlakavo pod određenim uglom svetlosti. Izbegnite to nanošenjem pudera u ispravnom smjeru: odozgo prema dole.

Pojačajte miris najdražeg parfema

Parfem će puno više trajati ako ispod njega nanesete losion za telo. Naime, mirisni molekuli najbolje idu uz vlažnu površinu kože. To ne mora biti mirisni losion iz iste linije kao i parfem, ali ipak pripazite da vam se mirisi proizvoda ne “sudaraju” previše.

Napravite svoju BB kremu

U omiljeni puder umešajte manju količinu dobre, hidratantne kreme. Ovakav proizvod biće lagan na licu, stvoriće utisak svežine a negovaćet bolje od bilo koje BB kreme.

Popravite svoju najdražu osušenu maskaru

Dodajte joj nekoliko kapi fiziološkog rastovora ili proizvoda za hidrataciju očiju.

Vizuelno podignite oči - šminkom

Od početka luka do kraja obrve nanesite highlighter ili mlečno-belu olovku za oči i stopite je s ostatkom makeup-a tako da se ne vide očiti prrelazi.

Produžite trajnost ruža

Nakon što ste naneli omiljeni ruž, razdvojite papirnatu maramicu tako da vam ostane jedan sloj papira. Zatim ga lagano prislonite na usne, i sa velikom mekanom četkicom koju ste uronile u puder u prahu ili kamenu pređite preko usana. Tekstura će ruža time postati više mat, a sama formula će na usnama biti trajnija.

izvor: fashion.hr