Proverene saveznike glamuroznosti, crveni ruž, blistav ten i fatalno osenčan pogled, svaka dama na svom licu želi zadržati što duže. U tome će vam pomoći proverene tajne vizažista.

Čista koža

Čista koža najbolja je podloga za svaki make up. Stoga najmanje dva sata pre nanošenja šminke uradite piling lica, i nakon njega na lice nanesite hidrantnu kremu. Zbog površinskih ulja na licu, šminka inače brže nestaje pa je čišćenje kože najbolji trik za održavanje šminke kompaktnom i postojanom.

Neizostavni prajmer

Prajmer, podloga koja make-up drži na okupu. Osim toga primer ujednačava boju kože i dopušta joj neometano disanje. Odlično apsorbuje ulja, što znači da će se šminka na licu duže zadržati. Prajmeri su sjajan način da pripremite kožu za nanošenje senke za oči.

Kremasta senka za kompaktnost osenčanih očiju

Sloj kremaste senke na kapcima sprečiće lepljenje i sakupljanje senke u kamenu. Ono treba da bude neutralno, stoga birajte nijansu koja je slična nijansi tena. Nakon što ste našminkali oči, velikom četkom nanesite mali sloj rumenila ili bronzera koji koristite za ostatak lica. To će dodatno fiksirati make up, a neće promeniti boju senke.

Trik za produženi rok trajanja maskare na trepavicama

Vodootporna maskara najbolja je saveznica savršeno uokvirenog pogleda, ukoliko joj niste skloni za posebne prilike možete koristiti običnu maskaru. Ona će trajati duže ako je nanesete u dva sloja, ali pre nanošenja maskare na trepavice nanesite malo pudera u kamenu.

Postojan ruž sačuvaće olovka za usne

Svetlucavi sjajevi se kratko zadržavaju na usnama i nikako nisu pogodna za prilike u kojima želimo da nam šminka na licu što duže traje. Stoga su matirani ruževi najbolje rešenje, pre njihovog nanošenja usne dobro hidratizirajte, a nanošenjem olovke na spoljašnje ivice usana sprečićete izlivanje ruža. Trik koji će dodatno očuvati ruž na usnama jednostavno je njegovo čuvanje u frižideru pre prvog nanošenja.