Kada je reč o make up trendovima koji će dominirati ove sezone, važno je ispratiti najznačanije revije za jesen/zimu. Ako bismo morali jednom rečju da opišemo ključne make up trendove, najpodobnija bi bila reč "raznolikost".

Prirodan make-up

Na modnim revijama mogli smo da primetimo sklonost prirodnom, neutralnom izgledu. Specifična stvar oko ove vrste šminke je ta da je prirodni efekat postignut najsofisticiranijim i različitim make up proizvodima, a dobija se potpuno prirodan, ujedno i elegantan izgled.

Primeri se mogu naći u kolekcijama ovih dizajnera: Alexander Wang, Victoria Beckham, Jason Wu, Vera Wang, Dolce & Gabbana, Diane von Furstenberg, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Lacoste.

Punk i futuristički pristup

Punk i inspiracija serijom "Star Wars" se pojavila u kolekciji Donne Karan, Rodartea, Alexandera McQueen-a.

Istočna, tribal inspiracija

Ovaj trend može se opisati kao pojačavanje šminke oko očiju čime se stvara impresivan i privlačan izgled boja oko očiju i na kapcima, ali i ostatak lica - obrazi i usne. Ove primere nalazimo kod Donne Karan i dizajnera Bibhu Mohapatrea.

Strelice na očima

Strelice su trend velikog broja stilista, raznovrsne su i dolaze u mnogim oblicima. Klasična šminka sada biva modernizovana. Dok su neke jedva primetne i suptilne (Carolina Herrera), druge su klasične, u stilu egipatskih, ali i drugačijih grafičkih značenja. Ne izostaju ni šareni detalji, za primer pogledajte reviju brenda Badgley Mischka.

Cat eyes

Cat eyes dolaze kao jako ženstvena i tajanstvena šminka i odličan je trend za nadolazeću sezonu. Za odlične interpretacije pogledajte: Christiano Siriano, Karen Walker, Roccobarocco, Simonetta Ravizza i Jean Paul Gaultier.

Blago neuredna šminka, bez puno napora

Jill Stuart i Tanya Taylor dolaze s inovativnim i kreativnim rešenjima - neurednost i sjajna senka za gornje i donje kapke.

Smokey uvek i svuda

Smokey sa novim ultra svežim pristupom! Richard Chai je eksperimentisao sa srebrnim i svetloplavim nijansama. U suprotnosti s tim, Altuzzara i Naeem Khan su doneli ženstvenije i suptilnije sugestije, stavljajući naglasak na bledožute i zlatne nijanse. 

izvor: fashionisers.com