Iako su se prethodnih sezona na pistama često mogle videti „nenašminkane manekenke” koji izgledaju kao da su upravo ustale iz kreveta, trendovi se polako menjaju. Sve nas koje nismo baš bile spremne da se odreknemo dramatičnih trepavica ovo posebno raduje.

Teško našminkane trepavice su se ponovo vratile u modu i deblje su nego ikada. Da biste postigli ovakav efekat, potrebno je da nanesete nekoliko slojeva maskare, a trik je u tome da ne puštate prethodni da se potpuno osuši.

Prvi sloj nanesite normalno, kada se prosuši i postane blago lepljiv (to je onaj trenutak pre nego što se skroz osuši), tada je pravo vreme za sledeći sloj. Ako sačekate da se maskara između dva sloja potpuno osuši, prethodni će se samo ljuspati i kruniti, a to nikako ne želite. Ako ovaj efekat ne možete da postignete maskarom, tu su uvek stare dobre veštačke trepavice. Opredelite se za one koje su blago čupave i šiljkaste. Ove sezone poželjno je da izgledate kao mala grunge vila.

Najbolji drugari: Ako nemate vremena ili vas mrzi da se šminkate detaljno, samo stavite mnogo,mnogo maskare i uparite je sa ružem jarke boje. Tokom vrelih dana je to u svakom slučaju bolje, da vam se slojevi šminke ne bi slivali sa lica. 

Tekst: Branislava Kostić

Trend prirodnih trepavica polako jenjava. Maskaro, baš smo te se uželeli!