Blistav taman letnji ten možete postići na brži način ako ishranu obogatite svežim voćem, povrćem, jajima, lešnikom... Ove namirnice vam mogu pomoći da dobijete perfektnu letnju boju, ali deluju i preventivo na pojavu raka i srčanih oboljenja, piše Daily Meal.

Šargarepa

Ovo povrće je prepuno beta-karotenom i poznato je po pozitivnom uticaju na pigment. Pored toga, ako često grickate šargarepu, možete ojačati zdravlje srca.

Jaja

Jaja imaju supermoći. Bogata su vitaminom A, vitaminom B, selenom, kalcijumom, vitaminom D... Visok sadržaj vitamina će vam pomoći da zadržite blistav ten, deluje preventivno na pojavu srčanih oboljenja i poboljšava zdravlje očiju.

Limun

Ovaj citrus sadrži dosta vitamina A koji podstiče proizvodnju melanina u organizmu. Melanin je prirodna supstanca koja koži daje boju.

Lešnik

Prema navodima na sajtu HealthDiaries, jedna čaša lešnika sarži preporučenu dnevnu dozu vitamina E. neka lešnik bude vaš izbor kada dođe vreme za užinu, i dobićete odličnu boju, poboljšati zdravlje srca, kostiju i zglobova.

Kečap

Budući da se pravi od paradajza, kečap, naročito zdravije varijante bez mnogo šećera, je odlična namirnica koja vam pruža lepu kožu. Sadrži dosta likopena i beta-karotena, pa će vaša koža lakše potamneti.

Sir

Ovaj mlečni proizvod sadrži tirozin i kalcijum, pa se zbog toga može smatrati supernamirnicom. Pored toga, u siru ima dosta proteina, vitamina B-12, kalcijuma i vitamina A.

Kelj

Svi znamo da je kelj na samom vrhu spiska superhrane. Najnoviji trend u ishrani koje prate najpoznatiji fitnes trener, a nutricionisti često preporučuju, su šejkovi koji sadrže kelj. Ovo zeleno povrće ima dosta beta-karotena, pa će vam obezbediti blistav ten, ali i pomoći da popravite opšte zdravlje i dostignete željenu liniju.