Mršavljenje može biti mnogo lakše ukoliko poboljšate ukus hrane korišćenjem određenih začina. Da biste pospešili ovaj mukotrpni posao, uvrstite u ishranu sledeće začine.

Crveni i beli luk

Pomenute namirnice sadrže fitohemikalije koje razlažu masne naslage u ogranizmu, istovremeno razlažući i holesterol, plus eliminišu viruse, bakterije i gljivice te štite od srčanih oboljenja.

Kurkuma

Kurkuma je ako niste znali najveći izvor beta karotena, antioksidanta koji štiti jetru od slobodnih radikala. Istraživanja pokazuju da ovaj začin može da smanji rizik od nastanka Parkinsonove i Alchajmerove bolesti.

Cimet

Razne studije su pokazele da jedna četvrtina do jedne kašičice cimeta ubrzava metabolizam, koji će raditi i do dvadeset puta bolje nego kada se cimet ne konzumira. Višak šećera u krvi može dovesti do skladištenja masnih naslaga. Pošto cimet balansira nivo šećera u krvi, on ujedno stabilizuje nivo energije i utiče pozitivno na raspoloženje.

Feferoni

Ukoliko želite da poboljšate i ubrzate metabolizam, konzumirajte feferone. Kapsaicin, njihov aktivni sastojak, značajno poboljšava sagorevanje masti. Takođe, feferoni podižu i nivo energije.