Mršavljenje može biti mnogo lakše ukoliko poboljšate ukus hrane korišćenjem određenih začina. Da biste pospešili ovaj mukotrpni posao, uvrstite u ishranu sledeće začine.
Crveni i beli luk
Pomenute namirnice sadrže fitohemikalije koje razlažu masne naslage u ogranizmu, istovremeno razlažući i holesterol, plus eliminišu viruse, bakterije i gljivice te štite od srčanih oboljenja.
Kurkuma
Kurkuma je ako niste znali najveći izvor beta karotena, antioksidanta koji štiti jetru od slobodnih radikala. Istraživanja pokazuju da ovaj začin može da smanji rizik od nastanka Parkinsonove i Alchajmerove bolesti.
Cimet
Razne studije su pokazele da jedna četvrtina do jedne kašičice cimeta ubrzava metabolizam, koji će raditi i do dvadeset puta bolje nego kada se cimet ne konzumira. Višak šećera u krvi može dovesti do skladištenja masnih naslaga. Pošto cimet balansira nivo šećera u krvi, on ujedno stabilizuje nivo energije i utiče pozitivno na raspoloženje.
Feferoni
Ukoliko želite da poboljšate i ubrzate metabolizam, konzumirajte feferone. Kapsaicin, njihov aktivni sastojak, značajno poboljšava sagorevanje masti. Takođe, feferoni podižu i nivo energije.
10 KOMADA KOJE SVAKA ŽENA U PEDESETIM TREBA DA IMA U SVOM GARDEROBERU: Inspirišite se da postanete ikona stila
OVI MODELI PANTALONA NAJBOLJE PRISTAJU ŽENAMA 50+ : Modne ikone sa Instagrama ih uključuju u svoje dnevne outfite
ANGELINA JOLIE PROŠETALA NAJPOŽELJNIJU TORBU ZA 2023. GODINU: Košta preko 3000 dolara i ponovo vraća u modu XXL formu
9 PROIZVODA KOJE NE BI TREBALO DA KORISTITE KADA PREĐETE 50: Umesto da čine lice svežim, daju potpuno suprotan efekat
DA LI ŽENE TREBA DA SE ODREKNU NASLEDSTVA U KORIST MUŠKOG ČLANA PORODICE? Ekonomska moć nad drugim je osnov nejednakosti