Cindy Crawford tvrdi da svoj besprekoran izgled zadržava najviše zahvaljujući zdravoj ishrani, a sjajno je to što su njene navike krajnje razumne i primenljive.

„Radnim danima uglavnom pijem proteinske šejkove za doručak, jer je to najbrža varijanta. Nemam mnogo vremena na raspolaganju, jer moram da ispratim decu i odem pravo na trening“, ovako Cindy opisuje jedno tipično jutro u njenom domu.

„Za ručak pojedem salatu, sa piletinom ili bez, a za večeru odemo na suši. Ako večeramo kod kuće napraviću ćureće čufte sa pastom i nekim povrćem. Ja ne jedem testenine, a deca ne jedu salatu, pa se ovako nađe za svakoga po nešto“, sa osmehom objašnjava.

Cidy kaže da nikada nije imala ekstreman pristup ishrani, već se jednostavno trudi da ne jede nezdravo, pa naročito izbegava gotova jela. Trudi se da namirnice budu sveže, a tvrdi i da bi mogla bez problema da bude vegetarijanac, ali da to ipak, nije praktično zbog njene porodice.

Kako bi izbegla skrivene kalorije iz pića, najčešće se drži vode.

„Pijem i dosta zelenog čaja, ali kafu ne toliko kao ranije. Imala sam porblema sa stomakom pa se kafa i ja više ne slažemo tako dobro. E sad, sa tekilom je druga priča. Moj muž obožava koktele, i sigurno ga neću pustiti da sam pije“, kaže Cindy, a njena food matematika otprilike glasi ovako: „Trudim se da budem 80 odsto dobra, 80 odsto vremena."

Očigledno da njen pristup ima efekta, a ne zvuči naročito teško imati četiri zdrava obroka od pet, čak i kada niste supermodel.