3 namirnice koje će osigurati mršavljenje

foto: Thinkstock

Američki stručnjak za zdravlje, doktor Mehmet Oz, otkrio je savete sa različitih krajeva sveta koji pomažu u skidanju kilograma...

Doktor Oz sakuplja zdravstvene savete iz celog sveta, a u jednoj od svojih emisija nedavno je izdvojio tri namirnice koje bi, ukoliko želite da izgubite kilograme, trebalo da uključite u svakodnevnu ishranu.

Savet iz Mađarske - Kiselo povrće

"Ukoliko želite da pronađete idealnu grickalicu, umesto nezdravih namirnica okrenite se kiselom povrću koje gotovo da nema kalorija", navodi Oz i dodaje da konzumiranje krastavčića ili nekog drugog ukiseljenog povrća vodi ka brzom mršavljenju.

Savet iz Švajcarske: Pahuljice s voćem

Jutarnja porcija žitarica s voćem osigurava vitku liniju. "Onima kojima je dojadio klasičan musli, najbolje je da pređu na žitarice od celog zrna. Zasitiće vas i pomoći da držite pod kontrolom žudnju za slatkišima", tvrdi Oz. Ipak treba istaći da je reč o musliju koji ne sadrži puno šećera, dakle klonite se pakovanja koja privlače decu.

Savet iz Južne Afrike: Rooibos čaj

Ovaj lekoviti čaj ne sadrži kofein pa ga možete piti i uveče, a bogat je mineralima i vitaminom C. Osim za čišćenje organizma i mršavljenje poznat je kao sredstvo za smirenje nervnog sistema i probave, a lekovito deluje i na srce. Prirodno ima slatkast ukus pa ga nije potrebno dodatno zaslađivati. "Žene iz Južne Afrike piju rooibos čaj jer znaju da pomaže u skidanju kilograma", rekao je doktor Oz.

Ukoliko ne možete da ga nabavite, možete ga zameniti čajem od divlje mirođije (lat. Foeniculum vulgare) koji ima mnoge slične karakteristike.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...