Doktor Oz sakuplja zdravstvene savete iz celog sveta, a u jednoj od svojih emisija nedavno je izdvojio tri namirnice koje bi, ukoliko želite da izgubite kilograme, trebalo da uključite u svakodnevnu ishranu.

Savet iz Mađarske - Kiselo povrće

"Ukoliko želite da pronađete idealnu grickalicu, umesto nezdravih namirnica okrenite se kiselom povrću koje gotovo da nema kalorija", navodi Oz i dodaje da konzumiranje krastavčića ili nekog drugog ukiseljenog povrća vodi ka brzom mršavljenju.

Savet iz Švajcarske: Pahuljice s voćem

Jutarnja porcija žitarica s voćem osigurava vitku liniju. "Onima kojima je dojadio klasičan musli, najbolje je da pređu na žitarice od celog zrna. Zasitiće vas i pomoći da držite pod kontrolom žudnju za slatkišima", tvrdi Oz. Ipak treba istaći da je reč o musliju koji ne sadrži puno šećera, dakle klonite se pakovanja koja privlače decu.

Savet iz Južne Afrike: Rooibos čaj

Ovaj lekoviti čaj ne sadrži kofein pa ga možete piti i uveče, a bogat je mineralima i vitaminom C. Osim za čišćenje organizma i mršavljenje poznat je kao sredstvo za smirenje nervnog sistema i probave, a lekovito deluje i na srce. Prirodno ima slatkast ukus pa ga nije potrebno dodatno zaslađivati. "Žene iz Južne Afrike piju rooibos čaj jer znaju da pomaže u skidanju kilograma", rekao je doktor Oz.

Ukoliko ne možete da ga nabavite, možete ga zameniti čajem od divlje mirođije (lat. Foeniculum vulgare) koji ima mnoge slične karakteristike.