Ovajrežim ishraneje osmislila fitnes instruktorka Sofija Alen. Ovako ćete na potpuno prirodan način da izbubite kilograme, da da pritom ne osetite glad ni u jednom trenutku, tvrdi ona.

Trik je u tome da lagano počnete da pravitedeficit kalorija. Dakle, prve nedelje smanjite obroke za 200 kalorija, sledeće nedelje za još 200  i tako dok ne dođete do toga da u toku dana unosite 1400 kalorija. Takođe, uvodite i postepeno i fizičku aktivnost.

Ovo je jedini način da kilogrami nestanu, a da ne osetite da ste na dijeti.

Šta kada dostignemo željenu kilažu?

Nakon gubljenja suvišnih kilograma svi strahuju od jo-jo efekta i vraćanja ishrani na koju su navikli. Kako bi kilaža ostala nepromenjena primenite isto pravilo, ali umesto da smanjujete, postepeno povećavajte kalorije. Moći ćete da imate 3 obroka, ali i dezert, a kilogrami se neće vratiti.

"Ideja je u tome da lagano vraćate kalorije u svoj život.Počnite sa 100-200, ako ste unosili 1.400 kalorija do sada, prve nedelje unesite 1.600, pa sledeće 1.700 i tako postepeno povećavajte broj kalorija, sve dok ne dođete do 2000 kalorija dnevno, koliko je preporučeno za žene", rekla je ona.

"Svake nedelje, ješćete sve više. I dalje ćete biti u deficitu kalorija, ali ćete postepeno navikavati telo na normalnijuishranu. U kombinaciji sa redovnom fizičkom aktivnošću ovo će vas pripremiti za pravilniji režim ishrane i omogućiti da zadržite rezultate", rekla je ona.

OBRNUTA DIJETA: Otkrijte trenutno najpopularniji režim ishrane na svetu!
Foto: Unsplash/Total Shape

Sofijin predlog jelovnika izgleda ovako:

Doručak:Kafa, omlet od belanaca i povrća, avokado

Ručak:Salata od piletine, bundeve, semenki bundeve, raštana i šargarepe

Večera:Mlevena govedina sa meksičkim začinima, tikvicama, pečurkama i biljnim sirom, poslužena u kukuruznoj tortilji

Desert: Palačinka od belanceta sa bananom, cimetom i bobičastim voćem

Izvor: stil.kurir.rs