Donosimo vam jednostavan recept za desert koji će svi u porodici obožavati.
Kombinacija meke čokolade i hrskavog kokosa je jednostavno - dobitna kombinacija.
Da li se sećate kokos kuglica iz detinjstva? Verovali ili ne, recept koji vam otkrivamo je još bolji!
Sledite naše smernice i napravite kolač koji se topi u ustima.
Sastojci:
Sastojci za fil:
Foto: Profimedia
Pripremite testo:
Keks samleti pa pomešati sa šećerom u prahu, margarin, kokos, 4 kašike kakaoa, kafe i 100 ml ruma. Umesite testo od ovih sastojaka, a zatim dodajte kajsija ili breskva džem u zavisnosti od toga koliko je potrebno da testo bude meko, ali ne previše. Stavite ga u frižider dok pripremite fil.
U činiju staviti 4 kašike brašna, pa dodajte vanilin šećer i postepeno dodajte hladno mleko mešajući da se ne prave grudvice. Stavite na vatru i kuvajte stalno mešajući dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Odvojeno ulupajte margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajte kokos. Ovu smesu dodajte ohladjenoj smesi izmiksirajte.
Na foliju raširite smesu od keksa pa unutra rasporedite fil od kokosa i sve zajedno umotajte pa ostavite tako u foliji 3-4h u frižideru, nakon čega je izvadite, pospite kokosom i poslužite.
Izvor: stil.kurir.rs