Najnovije studije pokazale da jedna vrsta mleka usporava, a druga ubrzava starenje

Foto: Shutterstock

Da, svi znamo da su mleko i mlečni proizvodi najbolji izvor kalcijuma i generalno izuzetno važni za ishranu čoveka, ali svaka medalja ima dve strane.

Ispostavlja se da je kravlje mleko koje je bogatije mastima (dvoprocentno) značajno štetnije po organizam čoveka, no što je to slučaj sa jednoprocentnim mlekom.

Studije koje su urađene na Brigham Young univerzitetu pod vođstvom profesora Larry Tuckera, a u kojima je učestvovalo oko 5.800 američkih građana, ukazale su na zabrinjavajuće podatke.

Naime, rezulatati studije koja se sprovodila godinama otkrili su da konzumiranje mleka ima značajan uticaj na naš organizam.

Od pojave akni, preko procesa starenja, pa sve do pojave kancera.

Punomasno mleko ubrzava stareenje i može uticati na pojavu kancera u organizmu, rezultati su studija koje je ovo istraživanje sprovelo.

Ipak, Tucker upozorava da to ne znači da bi trebalo da prestanete sa konzumacijom mleka, već da se opredelite za ono sa manjim procentom masnoća.

"Iznenađujuće koliko je značjana i velčika razlika po organizma ukoliko se koristi mleko sa manje masnoća i ono sa više masti" , obrazložio je Tucker.


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin