Formula savršenog izgleda Cameron Diaz (46): Evo u čemu je ključ moje vitke linije!

Foto: Profimedia

Od samog početka karijere koja traje preko dve decenije, čuvena američka glumica poseduje liniju na kojoj zavidimo kako sada, tako i kada je imala 20, a ona nam je otkrila svoju tajnu.

Šarmantna holivudska glumica priznaje da je važnosti uravnotežene ishrane postala svesnija u kasnim tridesetim.

"Većinu toga što jedem sama skuvam. Volim da kuham i uživam u kupovini hrane. Dobre ishrane nema bez truda. Najlakše je jesti napolju, kaže glumica.

Za vitku liniju kako kaže zaslužni su ishrana, dobar san i fizička aktivnost, piše Stil.rs

"U šetnji najbolje izbacuje stres", kaže glumica i dodaje da joj je izuzetno važan i duhovni mir i energiju puni 20 minuta meditiranjem jednom nedeljno. 

"Čim se probudim, obavezno moram nešto da pojedem. To je obično kajgana ili jaja na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s maslacem od badema i ovsenu kašu. Ako mi se jede, pojedem čak i piletinu", kaže glumica i dodaje kako joj je to dovoljno da spremna započne vežbanje.

Jutarnja gimnastika za nju je obavezna. Voli pilates, aerobni i trening snage. Kombinuje trening visokog intenziteta i malo odmora, te hoda 30 sekundi, trči 60 i tako naizmenično oko 20 minuta. Za snagu najviše radi čučnjeve i diže tegove.

Ono što je karakteristično jeste da glumica dva puta doručkuje. Kada završi sa jutarnjim vežbanjem sledi još jedan obrok koji je zapravo neka vrsta ranog ručka.

S obzirom na to da su proteini neizostavan deo njene ishrane, najčešće kombinuje piletinu, žitarice i pečeno povrće.

"Za večeru najviše volim da skuvam domaću supu od mesa i povrća. Uzmem sve što nađem u frižideru i stavim u lonac", otkriva Cameron.

Ona konzumira dovoljnu količinu hrane u glavnim obrocima, te nema potrebe da jede međuobroke.

"Najviše me opuštaju večere ili roštilj s prijateljima. Tad pojedem i nešto nezdravo ili visokokalorično, poput mesa, ali to nije važno. S vremena na vreme treba se opustiti i priuštiti sebi nešto po volji, naročito u društvu prijatelja".

Ukus jela popravlja dodajući limun, maslinovo ulje, so i origano. Specelijatet koji obožava joj je slasni jagnjeći kotleti.

"Čarolija je u razmeri začina i vremenu koje odstoji u marinadi. Zatim ih ispečem na roštilju kako bi se sočno karamelizovali", otkriva glumica  i priseća se kako se u njenoj porodici uz svako jelo služio beli pirinač jer joj je otac bio Kubanac.

Izvor: Stil.rs


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...