Moćne biljke: 10 najboljih prirodnih antibiotika

Ekstrakt semena grejpfruta

Ekstrakt grejpfruta koristi se kao prirodni lek za lečenje infekcija u gastrointestinalnom traktu. Osim antibakterijskih svojstava, ekstrakt semena grejpa takođe stimuliše protok krvi, sprečava bol u zglobovima i čuva kožu od izlaganja UV zračenju.

Ulje origana 

Ulje origana je prepuno moćnim antivirusnim, anti-inflamatornim i antifungalnim svojstvima. Kada se koristi kao prirodni antibiotik, origanovo ulje može da spreči i prehladu i eliminiše infekcije od bakterija i parazita.

Karanfilić 

Karanfilić je posebno važan zbog svojih antibakterijskih svojstava. Često se koristi u svrhu očuvanja oralnog zdravlja, ali karanfilić ima ulogu u eliminisanju bakterija, plaka i upale desni i zuba.

Prema jednoj studiji, kombinovanjem karanfilića sa malo bosiljka i čaja od kamilice, možete stvoriti snažan i prirodan antibiotik da svakodnevno poboljša vaše zdravlje! 

Majčina dušica

Majčina dušica se koristi za iskorenjivanje bakterija iz tela. Majčina dušica predstavlja prirodni antiseptik i antibiotik i može pomoći kod mnogih kožnih oboljenja, kao što su ekcemi i akne. 

Ehinacea

Cvet ehinacee je divan i prirodan antibiotik, a među najboljima je u tretmanu prehlade. Koristeći ovaj cvet u medicinske svrhe, možete smanjiti simptome prehlade do 50%. Osim prehlade, Ehinacea pomaže u lečenju infekcija uha, zagušenja sinusa, polenske groznice i atletskog stopala.

Izvor: Stil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...