Trodnevnom dijetom pojedine osobe mogu izgubiti čak do 4 kilograma (s tim da se tu prvenstveno radi o gubitku vode), ali osećaj zadovoljstva zbog brzih rezultata je veliki. Princip zbog koga dijeta donosi rezultate zasniva se na sniženom unosu kalorija i na ubrzanom metabolizmu koji sagoreva povećane količine masti.

Prve varijante trodnevne dijete nastale su krajem osamdesetih, a zvale su se vojnička dijeta, mornarička dijeta, dijeta Klivlendske klinike ili jednostavno - trodnevna dijeta. Zajedničko im je samo trodnevno trajanje i obećanje gubitka od 4 do 5 ili više kilograma u tri dana. Većina varijanti uključuje konzumaciju velikih količina tunjevine i povrća i sladoled uveče, uz ispijanje bar četiri čaše vode.

Sama dijeta je energetski vrlo restriktivna i obećava relativno brz gubitak kilograma u kratkom periodu što sa sobom nosi rizik od usporavanja metabolizma i posledično vraćanje kilograma nakon što se dijeta završi. Jedina prednost ovakvog načina ishrane je što je kratkotrajan pa neće doći do deficita vitamina i minerala.

Prvi dan

Doručak: pola grejpfruta, parče tosta, dve kašike namaza od kikirikija i kafa ili čaj (misli se na pravi čaj s kofeinom)

Ručak: pola šoljice tunjevine, parče tosta, kafa ili čaj

Večera: 100 g bilo koje vrste mesa, šoljica zelenog graška, pola banane, manja jabuka i šoljica sladoleda od vanile.

Ostatak teksta pročitajte OVDE.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/