Izvori zdravlja: 3 prirodna napitka koja morate da uvrstite u svakodnevnu rutinu

Foto: Profimedia

Svaka nova godina donosi vreme za kreiranje novih navika i ostavljanje starih u prošlosti

Iako većina ljudi više pažnje pridaje hrani koju unosi u organizam, nego piću, vrlo je važno stvoriti zdrave prehrambene navike kad je reč o unosu tečnosti u organizam.

Svaka nova godina donosi vreme za kreiranje novih navika i ostavljanje starih u prošlosti. Zdrava ishrana je ono čemu većina nas teži, ali je teško odjednom promeniti sve loše navike koje smo do sada praktkovali.

Kad je reč o unosu tečnosti u organizam, utvrđeno je da bi muškarci trebalo da piju 3 litre vode dnevno, dok se za žene ta brojka kreće oko 2,2 litre. Ali, postoje i drugi, ukusniji načini, pomoću kojih možeš osigurati hidrataciju svog organizma.

Kokosovo mleko - ukusan izvor zdravlja

Kokosovo mleko je kremasta i bogata tečnost od mesa zrelih kokosa. Ovo egzotično piće najpopularnije je na Filipinima, Karibima i svuda, gde se nalaze bogata stabla kokosa.

Reč je o mleku intenzivnog mirisa kokosa i pomalo slatkastog ukusa. Izvrsna je zamena za kravlje mleko jer je lako probavljivo, jednostavno se pravi i sadrži obilje hranjivih stvari. Osim običnog ispijanja, kokosovo mleko možeš koristiti i umesto šlag pene u kolačima ili ga pak pripremiti kao smuti, kako bi se iskoristila njegova prehrambena vrednost.

Nastavak teksta pročitajte OVDE. 

 


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin