Japanska dijeta traje dve nedelje i tokom tog perioda moguće je izgubiti do sedam kilograma. Ovaj restriktivni režim ishrane može da se sprovodi u bilo koje doba godine, jer su namirnice uključene u ovu dijetu dostupne tokom čitave godine.

Japanci su poznati kao zdrav narod, a za njihov dobar zdravstveni karton, prema mišljenju stručnjaka, velikim delom zaslužna je baš zdrava ishrana.

Pridržavanje pravila koje diktira japanska dijeta najteže pada tokom prva dva-tri dana. Potom se organizam navikne na manji unos hrane, ali i adaptira na vrstu namirnica, koje preovlađuju u ovoj dijeti.

Prvi dan 

Doručak: čaj, dvopek

Ručak: dva tvrdo kuvana jajeta, kuvani kupus sa biljnim uljem, čaša soka od paradajza bez soli

Večera: riba sa roštilja ili kuvana

Drugi dan 

Doručak: crna kafa, parče crnog hleba

Ručak: riba sa roštilja, salata od povrća ili kupusa sa biljnim uljem

Večera: 200 g kuvane govedine, čaša jogurta

Treći dan

Doručak: crna kafa, dvopek od crnog hleba

Ručak: veća pečena tikvica, jabuke

Večera: dva tvrdo kuvana jajeta, 200 g kuvane govedine, salata od svežeg kupusa sa biljnim uljem

Četvrti dan

Doručak: crna kafa

Ručak: rovito jaje, tri velike kuvane šargarepe sa biljnim uljem, 15 grama tvdog sira

Večera: voće

Peti dan 

Doručak: Sveža šargarepa, sok od limuna

Ručak: kuvana ili pečena riba, čaša soka od paradajza bez soli

Večera: voćeZa dve nedelje sedam kilograma manje

Izvor: Novosti 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/