Ova dijeta sve je popularnija među poznatima, a već nekoliko istraživanja potvrdilo je kako je ovakav režim ishrane odličan način kako za skidanje viška kilograma, tako i za dovođenje u red organizma i poboljšanje celokupnog zdravlja.

Kad je reč o zdravlju, nordijski meni reguliše krvni pritisak i snižava štetni holesterol, a velik uticaj ima i na rešavanje problema raznih upala, povezanih s nekim hroničnim bolestima - rakom, dijabetesom tipa 2, pa čak i Alchajmerom.

Isto tako, jelovnik vikinga odličan je i način za zdravo mršavljenje.

Ljudi u nordijskim zemljama spadaju među one sa najmanje problema sa viškom kilograma, a da se s ovakvom ishranom lako mršavi pokazalo je i opsežno istraživanje sprovedeno pre nekoliko godina.

U naučnoj studiji od 147 gojaznih pacijenata, koliko ih je učestvovalo u istraživanju, oni koji su se držali nordijske ishrane smršali su 4,7 kilograma nakon 26 nedelja, dok je kontrolna grupa uspela da skine svega 1,5 kilograma.

Nastavak teksta pročitajte OVDE. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/