Veruju u ravnotežu

Postoji veoma pogrešno shvatanje da je super fit život održiv samo ekstremima: vežbanje satima i satima, oskudna ishrana, i socijalni limiti zbog iskušenja u porocima. To je sasvim suprotno od onoga kako fit žene žive. One šetaju sat vremena dnevno, imaju tri obroka i dve užine od celih namirnica, piju dosta vode, i imaju vremena za svoje prijatelje i porodicu. Ne mora da bude uvrnuto i komplikovano!

Planiraju trening i prate napredak

Fit žene vode fitnes dnevnike. Najbolje je napraviti program vežbi noć pre teretane (tako ćete održati uzbuđenje) i staviti smajlije bas pored onih koje su vam bolna tačka - da vi to možete!


Drže užinu pri ruci

Ponesite sve! Spakujte vaše zdrave grickalice, kesicu badema, jogurt - baš sve. To rade sve fit žene, modeli, glumice. Jer niko ne želi da dođe u situaciju da ogladni, a da nema ništa zdravo pri ruci da pojede!

PageBreak

Čine svakodnevne trenutke u priliku za vežbanje

Čučnjeve možete raditi u svakoj prilici i gde god da se nađete, ujutru kad ustanete, dok perete zube, ili na pauzi od posla. Dok sređujete kosu ili popravljate šminku možete raditi dizanje i spuštanje jedne pa druge noge. Dok šetate okačite nožne ili ručne tegove oko zglobova. Ili dok ste na telefonu možete praviti iskorake. Svaki trenutak vašeg vremena je dragocen!


Koriste muziku kao motivaciju

Dokazano je da se uz muziku efikasnije vežba, jer prateći svaki ritam koncentrišemo misli na ono što radimo i tako postižemo bolje rezultate. Prilagodite muziku vašem stilu vežbanja i ubacite u vašu plejlistu - lagane tonove za istezanje, ili ritmične i brze da vam pokrenu celo telo i ubace ga u petu brzinu! A ne moramo da pominjemo i to da ne postoji ništa lepse od uživanja u dobroj muzici u svakoj prilici!


Uvek biraju aktivnije opcije

Tajna fit žena je u tome što se uvek odlučuju za aktivne dnevne opcije. Tako će se pre popeti stepenicama umesto liftom. Ustaće 10 minuta ranije i prošetati do posla umesto da se odvezu kolima ili prevozom. Sve je u malim stvarima!


Jedu zeleno povrće

Mnoge fit žene se kunu u zelene smoothie, koje piju svakog jutra. Neka baza vašeg budu kelj i spanać. Možete dodati i krastavac i celer. Ali trudite se da bude bar 75% zelenog. Za finoću ukusa dodajte jednog dana ananas, drugog bananu, jagode ili borovnice. Možete dodati i kockice leda i malo bademovog mleka. Tako ćete započeti dan jednim super snažnim obrokom, jer ovo je pravo power piće!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/