Ako ste u potrazi za hranjivim jelom koje će vam pomoći da smršate, a koje će takođe i čuvati zdravlje, onda je ova čorba pravi izbor. 

Namirnica koja je u velikoj meri zastupljena u ayurvedi zahvaljujući brojnim svojstvima je mungo pasulj. To je izrazito hranjiva mahunarka zelene boje.

Često se koristi za detoksikaciju organizma, sjajna je za probavu, a ako želite da smršate definitivno je morate da imate u svom jelovniku.

Naime, mungo pasulj ima nisku kalorijsku vrednost, ali je bogat proteinima, antioksidantima, vlaknima, vitaminima i drugim važnim nutrijentima.

U nastavku vam donosimo recept za zdravu i hranjivu ayurvedsku čorbu koja će biti vaš saveznik u borbi protiv kilograma.

200 grama mungo pasulja 

2 čena belog luka

1 kašika suncokretovog ulja

¼ šoljice korijandera

1 list lovora

1 kašičica sveže naribanog đumbira

malo kurkume u prahu

sok od pola limuna

so

Priprema:

Operite mungo pasulj i ostavite ga u vodi preko noći.  Ocedite ga, prelijte s vodom, ubacite lovorov list i pustite da vri. Zatim u pasulj dodajte ostale sastojke.  Možete dodati na kraju i malo limunovog soka. 

Izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/