Danas su joga tehnike važne u zdravstvenoj prevenciji, kao i rehabilitaciji. Prisutne su u psihoterapeutskim metodama, kao vid relaksacionih vežbi, kao nezavisni terapeutski metod.

Koriste se i kao sredstvo za postizanje vrhunskih rezultata u sportu i umetnosti. Značaj praktikovanja joge sve više se ogleda i u rezultatima koji se postižu u radu sa decom sa posebnim potrebama i osobama trećeg doba.

Međunarodni festival joge, Srbija - 2018. održaće se na beogradskoj Adi, na podijumu sa tribinama (ispred restorana Jezero) 25. i 26. avgusta sa početkom u 18 časova i okupiće predstavnike različitih joga škola iz čitavog sveta.

Već je uveliko poznato da joga filozofija podstiče kreiranje zdravog životnog stila koji se ogleda u negovanju i oplemenjivanju svakodnevice.

Joga preporučuje svakodnevnu negu telesnog zdravlja joga asanama (položajima), tehnikama disanja (pranajama), tehnikama koncentracije, relaksacije, ali i negu emocionalne, intelektualne i socijalne dimenzije života.

Ona podstiče fizičko zdravlje, normalizuje aktivnost fizioloških sistema, pomaže u uspostavljanju emocionalne ravnoteže, podstiče kreativno izražavanje, jača stvaranje oslonca u sebi, usmeravajući pojedinca ka otkrivanju unutrašnjih potencijala koji ga povezuju sa smislom.

Za sve zainteresovane građane ulaz na festival joge je slobodan.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/