Po definiciji joga je drevna metoda koja podrazumeva miks fizičkih položaja, vežbi energije i disanja, koncentracije, meditacije, samorealizacije. U praksi to ne izgleda baš tako i neretko se nalazimo u opravdanju da ćemo krenuti sa praktikovanjem ove veštine sledećeg ponedeljka, narednog meseca, odmah posle Nove godine.

Izgovori nam tako postanu omiljena mantra, ali jedna mala odluka i spremnost na vežbanje mogu (posebno joge) drastično da promene život, zdravlje, figuru. 

Moramo li spomenuti naučno dokazane višestruke beneficije joge - oslobađa od stresa, asane smanjuju bol u zglobovima i usporavaju razvoje mnogih bolesti, telo postaje gipko, lakše i bolje dišemo... 

Zato za početak, nismo želeli da vas nagovorimo da odmah vežbate, već smo pronašli inspirativne joga Insta profile u kojima ćete svakako uživati, ali koji mogu da budu i inicijalna kapsila za vaš početak praktikovanje joge. 

U nastavku pogledajte najinspirativnije jogiste i ko zna možda ćete se i vi naći na nekoj od narednih lista. 

1. Acroyoga

Na interesantim fotografijama možete da vidite kako joga upoznaje akrobaciju. 

2. Dana Trixie Flynn

@DanaTrixieFlynn je osnivač NYC Laughing Lotos joge, koja je pokazala i zabavnu stranu ove drevne discipline i povezala je u urbani njujorški milje. 

3. Briohny i Dice

Cilj dua je da promovišu modernu jogu. Zahvaljujući video koji su plasirali 2011. godine i koji ima preko 11 miliona pregleda, svoju nameru su ipak ostvarili. 

4. Kerri Verna 

... je joga instruktor koja je vežbanje bazirala na jednostavnoj mantri "budi jak". Na njenom profilu ćete videti najčešće fotografije asana sa plaže.

5. Jared McCann 

Prikazuje impresivne, zahtevne i vrlo inspirativne asane, koje stvaraju telo atlete. 

Na sledećoj strani pogledajte ostale inspirativne joga Insta programa 

PageBreak

6. Sjana Elise 

Prelepa instruktorka joge, rado demonstrira na svom profilu vežbe pored okeana, u parku. 

7. Melini Jesudason 

Instruktorka se odrekla svog karijere u bankarstvu da bi se posvetila svom snu - jogi. Stručnjak je u izvođenju kompleksnih poza. 

8. Koya Webb

Fitnes instruktorka i nutricionista Webb se zalaže za različite asane koje oblikuju telo i praktukuje jogu koja se radi u paru.  

9. Wanderlust Festival

Okuplja jogiste i holističke stručnjake širom sveta. Ako budete pratili ovaj Insta profil, imaćete priliku i sami da se uključite. 

10. Robin Martin

... je astrojoga instruktorka iz Vašingtona, koja u svoje vežbe uključuje i rekvizite koje imamo u kući- stolice, stolove.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/