Navikli smo na Kate koja je šik bez imalo truda - ipak je ona postala sinonim za nošenje bajkerskih jakni, nesređenu kosu, pa čak i blatnjave čizme (kao i čitav festivalski stil oblačenja i van Glastonburyja). 

Međutim, nedavno je u jednom od retkih intervjua otkrila kako je sada počela da se trudi ne bi li zadržala svoj legendarni izgled.

U razgovoru za Guardian manekenka je priznala da, iako joj je bilo veoma lako da održava izgled dok je bila mlađa, sada mora da promeni neke stvari u svojoj jednostavnoj rutini. 

"Ranije nisam brinula ni o čemu. Ni šta jedem, niti bilo šta drugo, zaista", kaže, i nastavlja: "Nikada nisam jela salate. A sada sam sva u fazonu, 'juicing!'" 

Kate je takođe otkrila da ne koristi nikakve tretmane za kosu, iako je nedavno počela da se navikava da skida šminku pre spavanja. "Moja rutina za negu kože je vrlo jednostavna. Ne mogu da se bakćem sa gomilom preparata koje bih svejedno skroz pomešala i na kraju ne bih ni znala šta pokušavam da postignem,", nastavlja Moss. 

"Nemam vremena ni volje da sedim i u nedogled stavljam kreme na lice." 

Jedna od najuspešnijih manekenki današnjice otkrila je kako se tek sada u 43. godini "skroz primila" na odlaske u teretanu. 

"Uvek sam mislila 'ovo je agonija, odlazim i ne vraćam se. Ovo je mučenje," kaže. "Sada zaista uživam u tome."

Sada, kada su dijete sa superhranom i tela oblikovana u teretarni vrhunac svačijih težnji, ohrabrujuće je čuti jednu od najlepših žena na svetu i njene opuštene stavove o lepoti. 

Naravno, Moss bi izgledala odlično i bez teretane, ali njene neusiljene izjave, skupa sa mnoštvom izjava drugih britanskih ikona o lepoti, pomažu ženama da se osećaju bolje u vezi svog fizičkog izgleda, bez obzira na sve.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/