Unutar sunčanog studija preko puta Linkol centra na Menhetnu, direktorka NewYork City baleta Sara Mearns je pokazala koje efektne vežbe možemo da radimo kod kuće, a koje inače i same plesačice upražnjavaju. 

Serija gifova pokazuje kako Sara sa lakoćom izvodi zahtevnije vežbe. To vas ne sme obeshrabriti, jer krajnji rezultat je više nego odličan - izvajani mišići, zategnuto telo.  Bitno je da izdvojite vreme i da ste motivisani. 

Balerina i direktorka Mearns je objasnila da ćete efekte osetiti skoro odmah, jer vežbe pokreću sve mišiće.  

Za ovaj set vam je potrebno malo prostora, prostirka, elastične trake, niža stolica, predmet kao što je sveska.  

Krećemo lagano i to odmah. 

1. Oslonite se na laktove, podižite suprotnu nogu i ruku i onda polako zarotirajte telo. Ponovite sa drugom nogom i rukom po nekoliko puta. 

2. Ako nemate blok za vežbanje, može poslužiti i mini stolica. Stopala su na klupi, kukovi podignutii, jednu nogu dižite, ujedno dižite i kukove i polako nogu otvorite ka strani. Ponovite sa drugom nogom. 

3. Naslonite se rukama na stolicu ili klupu, dižite prvo jednu nogu, zarotirajte je, pa posle ponovite sa drugom nogom. 

4. Uzmite baletanke ili npr. svesku, bitno je da iz položaja koju vidite na Gi-fu pomerate predmet. Tako jačate mišiće ruku i radite na kordinaciji. 

5. Uz pomać elastičnih traka, balansirajte. Dižete traku, koja pruža otpor i nogu. Ponovite sa drugom nogom i rukom. 

6. Radite ovu vežbu na stolici (obavezno stabilnoj) u stilu balerina, ispravljajte nogu napred, nazad, sa strane. Ponovite i sa drugom nogom. 

7. Čučnjevi, nezaobilazni, samo što ćete uvesti i istezanje nogu. I ovde vam je potrebna traka. 

Napomena: Krenite lagano, sa 10-ak ponavljanja, pa postepeno pojačavajte ponavljanja. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/