Gastro blogerke specijalizovane za zdravu hranu nas uvek inspirišu s novim idejama za zdrave ručkove. Zato smo izdvojili tri recepta za zdrave prolećne salate idealne za dolazeće dane, koje ćete lako sami pripremiti kod kuće.

U nastavku pronađite ideje s blogova Love and Lemons, Top With Cinnamon i Minimalist Baker.

Energetska bomba

Ova energetska bomba sadrži niz zdravih sastojaka koji će vam dati energiju i pomoći telu da lakše vari sve što mu se nađe na putu, bilo to u fizičkom ili psihičkom obliku. Sastoji se od slatkog krompira, kelja, leblebije, avokada, cvekle i kvinoje, a sve je začinjeno dressingom od dijon senfa, tahinijem, maslinovim uljem i limunom - prava energetska poslastica.

Recept pronađite na blogu Love And Lemons.

Salata od sirovog slatkog krompira

Iako možda zvuči neobično, nemojte se bojati probati sirovi slatki krompir. Neutralan je u ukusu, a salati daje savršenu hrskavost. U ovom receptu sirovi štapići slatkog krompira kombinovani su s tikvicama, graškom, mladim lukom, korijanderom i susamom dok dressing sadrži beli i crni luk, limetu, đumbir, tahini, javorov sirup, soja sos i susamovo ulje.

Recept za ovu zanimljivu kombinaciju pronađite na blogu Top With Cinnamon.

Tajlandska salata od kelja i đumbira s indijskim oraščićima

Ako vam se ne sviđa sirovi slatki krompir ili okruglice od kvinoje, ova klasičnija salata mogla bi biti prava stvar za vas. Sadrži kelj, šargarepu, svežu papriku i indijske oraščiće, a začinjena je egzotičnim dressingom od maslaca od indijskih oraščića kog sami možete napraviti u blenderu, tamari ili soja sosa, đumbir, sok limete, javorov sirup i susamovo ulje. Dressing uvek možete zameniti nekim klasičnijim. Na primer od jogurta i limunovog soka...

Recept za ovu salatu pronađite na blogu Minimalist Baker.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/