Sudeći prema istraživanjima, tokom prazničnih dana u svoj organizam unesemo zaista pozamašnu količinu kalorija. Tako na primer tokom novogodišnje večeri prosećna osoba popije minimum 4.000 kalorija, a pojede 7.000. Isto važi i za Božić.

Mi to razumemo u potpunosti. Kako odoleti svim tim đakonijama? Kada se ispred vas nižu redovi totr i kolača, a ručak podrazumeva pravu gozbu. U ovom periodu godine takva situacija prisutna je svuda u svetu, ali čini nam se da je kod nas to posebno zastupljeno.

Ko još u jednu salatu stavlja majonez, pavlaku, jaja i meso? I to je samo salata!

Sa prepunim stomakom teško nam je i da pomislimo na vežbanje, naročito ako ono podrazumeva izlazak iz idilične kućne atmosfere i neizbežan minus koji nas čeka napolju.

Zato svi posežemo za onim dobro poznatim rečima: krećem u teretanu odmah posle praznika!

Ako zaista tako mislite, onda će vam ovaj spisak aktivnosti olakšati taj dugo odlagani odlazak, a ako ne, svakako ćete na zabavan način utročiti nagomilane kalorije.

# Klizanje

Ljubitelji ovog vida zimske rekreacije jedva čekaju da se živa u termometru približi nuli ne bi li uživali u čarima vožnje na ledu. Naročito ukoliko imaju dobro društvo za klizanje. Ako do sada niste probali, kažemo: Šta čekate? Zabavno je, uzbudljivo, a kalorije trošite uživajući!

# Šetnja šumom

Šuma nije lepa samo u proleće kada zazeleni ili u jesen kada njome zavladaju naljepše boje zlatne i narandžaste u svim tonovima. Potpuna belina, tišina i sneg koji se cakli na suncu, ima svoje čari, verujte nam.

# Tvister

Zabave u kućnoj varijanti najbolje su u vovom periodu godine kada je kuća ispunjena šarenim sijalicama i sve miriše na kuvano vino i cimet, što je samo po sebi dovoljno za atmosferu žurke. Nakon par čaša kuvanog vina tvister će sasvim sigurno prouzorovati salve smeha.

# Snežne igrarije

Ko kaže da ste prerasli pravljenje Sneška ili grudvanje? što ne biste komšije zadivili nekim potpuno neobičnim Sneškom. Ukrasite svoje dvorište onim što je već u njemu: snegom. Igrajte se, budite originalni i kreativni. Na kraju krajeva tu je internet gde ćete dobiti bezbroj ideja. Treba vam još samo dobro društvo za ovu aktivnost i zabava je zagrantovana, sa obaveznim grudvanjem naravno.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/