Ovaj topli napitak koji se naziva Chagochino je jako popularan u Los Anđelesu i može se naći u poznatim domaćim oazama sa zdravom hranom.

Priprema se s ekstraktom vanile ili kokosa i u sebi ne sadrži kofein. U njegovom središtu je čaga, parazitska gljiva koja raste na brezama u središnjoj Rusiji i Sibiru. U Evropi ga wellness majstori često nude klijentima, a s obzirom na to da se ova gljiva može nabaviti u prahu možete ga sami pripremiti kod kuće.

Gljiva stimulira imuni sistem da radi aktivnije, pa se često koristi u izlečenju od raka, ali i problema sa želudcom, jetrom te ublažava glavobolje i smanjuje šećer u krvi. Antioksidansi koje ima u sebi jači su 150 puta od, primera borovnice.

Baršunasto gorak ukus pomalo podseća na kafu, a u njega se može dodati sirup od vanile, med, muškatni oraščić, kakao ili kokosovo ulje.

Recept je vrlo jednostavan, kašiku praha valja pomešati u blenderu s kipućom vodom, zelenim čajem ili kafom razređenom s vodom, zavisno o željama.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/