Ako pratite fit ljude na društvenim mrežama, ove godine ste sigurno videli nebrojene fotografije avokado tosta ili proteinskih kuglica i to naravno zato što su jako popularni u poslednje vreme. Pogledajte koje su to još namirnice jeli fit ljudi u 2016. godini.

Proteinske kuglice

Nije čudno što su proteinske kuglice popularne, jer predstavljaju odličan međuobrok koji možete poneti na posao, a jednostavno se pripremaju. Na Pinterestu postoji bezbroj recepata, ali ključno je da kuglice ne sadrže rafinisani šećer. Najčešće se sastoje od urmi, orašastih plodova i kako praha, a sve ostalo možete dodavati po želji.

Proteinske palačinke

Oni koji ne vole palačinke su veoma retki, ali svi znamo koliko su nezdrave zbog velike količine ugljenih hidrata i masti koje sadrže. Ove godine pravi hit su proteinske palačinke koje se mogu napraviti od različitih sastojaka poput pira, kvinoje ili zobenih pahuljica, a ti sastojci odlično idu uz mleko od orašastih plodova.

foto: Profimedia

Batat

Poplava batata dogodila se ove godine na društvenim mrežama a to nas uopšte ne čudi jer je ta namirnica toliko multifunkcionalna da od nje možete praviti i slatka i slana jela. Osim što je ukusna, prepuna je vitamina D i C i ima niži glikemijski indeks od običnog krompira.

foto: Profimedia

Kurkuma

Kurkuma sadrži jedinjenje zvano kurkurmin, koje ima

foto: Profimediaprotivupalno i antioksidativno dejstvo, a pored toga i brojne druge blagotvorne osobine. Pozitivno deluje na zdravlje jetre, uklanja toksine, poboljšava ten i vrlo je korisna za ublažavanje teškoća kod artritisa. Na društvenim mrežama mogli smo je videti u svim oblicima, pa čak i kao popularno "zlatno mleko" ili u vidu maske za lice. Čak se možemo usuditi da kurkumu nazovemo pobednicom u popularnosti među fit ljudima ove godine.

Avokado tost

Tost sa kriškama avokada je definitivno najfotogeničnija od svih nabrojanih namirnica, a odličan sastav avokada daje mu dodatan plus na lestvici popularnosti. Avokado sadrži zdrave mononezasićene masnoće i pomaže u smanjivanju nivoa holesterola u krvi i rizika od srčanih bolesti. Kriške avokada najbolje se slažu sa ukusom paprike ili jajima, a oako se odlučite za ovakav obrok, najvažnije je da hled bude od celog zrna kako bi dodatno obogatili već veoma vredne sastojke avokada.

Kokosovo mleko

Kada je nešto vegansko i ne sadrži šećer, možemo reći da je to dobitna kombinacija za neku namirnicu zbog koje će postati popularna među fit ljudima, a kokosovo mleko je upravo sve to. Odlično je za one koji ne podnose laktozu ili imaju alergiju na proteine iz mleka. Kokosovo mleko sadrži brojne nutrijente visoke vrednosti i može se kombinovati sa različitim jelima.

foto: Profimedia

Izvor: Fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/