Trčanje - Dragan Aleksić ( trener za trčanje)

Naziv vežbe: Step-up (iskorak na klupu)

Kako: Desnom nogom popnite se na klupu istovremeno podižući koleno leve noge prema gore. Spustite na pod prvo nogu koja je u vazduhu, a zatim i nogu kojom ste se popeli na klupu, zatim sve isto ponovite sa drugom nogom. 

Koliko: 3 serije sa 10 − 15 ponavljanja, 1 minut pauze između serija.

Za ljubitelje joge - Dejan Pećanac (viši sportski trener)

Naziv vežbe: Leptirići

Kako: Počnite iz položaja skleka odatle privucite jedno pa drugo stopalo do šaka i završite u čučnju. Iz čučnja vratite noge istim pokretom u položaj skleka. Ovaj pokret ponovite 3 do 5 puta sa obe noge i završite u položaju čučnja. U čučnju se potrudite da otvorite kukove gurajući kolena ka spolja i da zadržite pete na podu. Nastavite tako što ćete opružiti ruke ispred sebe i praviti male pokrete kolenima ka spolja (pritiskajte kolena ka spolja I probajte da osetite rad sedalnih mišića). Napravite 15 ovakvih pokreta, posle čega se iz čučnja odignite do polučučnja pazeći da vam leđa ostanu prava Ovaj pokret odizanja ponovite od 3 do 8 ponavljanja. 

Koliko: Ponovite sva tri dela vežbe od 2 do 4 puta, bez pauze između.

Teretana tip - Hadži Emil Pavelkić (personalni trener i fitnes instruktor) 

Naziv vežbe: Hodajući iskorak

Kako: Iz stojećeg stava iskoračite desnom nogom ispred sebe i spustite težište tela. Prednju nogu savijte do pravog ugla pri čemu vodite računa da koleno ne prelazi liniju prstiju. Podignite se, istovremeno privlačeći zadnju nogu do početnog stojećeg stava. Istu proceduru ponovite drugom nogom. U zavisnosti od dužine iskoraka više se angažuje kvadriceps ili zadnja loža I zadnjica.

Koliko: 20 iskoraka u liniji (po deset za svaku nogu) i napravite pauzu od maksimalnih 90 sekundi. Za najbolje rezultate ponoviti tri puta.

Chrossfit - Vuk Vukašinović (crosfitt level 2 trainer)

Naziv vežbe: Čučanj sa šipkom

Kako: Držeći šipku sa opterećenjem na vrhu leđa i pridržavajući je rukama sa laktovima okrenutim na dole zategnite stomak i isprsite se. Pokret počinje izmeštanjem kuka unazad, a kolena u stranu. Potrebno je spustiti kuk u nivo ispod kolena i niže održavajući neutralan položaj kičme: lumbalnu krivinu i grudi u poziciji u kojoj su kao i kad stojite. 

Koliko: Počnite sa pet serija po 8 ponavljanja sa dva minuta pauze između, a spuštanje u donju poziciju neka traje tri sekunde po ponavljanju.

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija