Trčanje - Dragan Aleksić ( trener za trčanje)

Naziv vežbe: Plank (izdržaj) 

Kako: Oslonite se na laktove i na nožne prste. Napravite ravnu liniju od svog tela (zategnite stomak i guzu), gledajte u pod, neka vam vrat bude prirodni nastavak linije celog tela. 

Koliko: Ostanite u tom položaju 15 – 30 sekundi Uradite 5 serija sa 30 sekundi pauze.

Yoga - Dejan Pećanac ( viši sportski trener)

Naziv vežbe: Vetrenjača

Kako: Počnite oslonjeni o 1) lakat na boku i 2) kod lakše verzije o kolena, a kod teže o stopala. U ovom statičnom položaju kružite slobodnom rukom bez pomeranja tela. Pružite ruku iznad glave uz udah pri tome istežući telo i zatežući trbuh, a vratite ruku do kuka uz izdah zadržavajući stomak zategnut, a karlicu odignutu. Držite lakat opružen i pazite da je karlica lagano rotirana ka unutra (kao da se podvija rep), a trup mora ostati stabilan sve vreme.

Koliko: Ovaj pokret ponovite od 3 do 15 ponavljanja svakom rukom, bez pauze između. Kako završite sa jedne strane, pređite bez pauze i spuštanja kuka na podlogu na drugi lakat ponavljajući vežbu jednak broj puta. Sve ukupno ponoviti dva do četiri puta sa pauzom od 30 sekundi između.

Teretana - Hadži Emil Pavelkić ( personalni trener i fitnes instruktor)

Naziv vežbe: Ruski tvist

Kako: Sedite na pod, odignite noge blago savijene u kolenima, a trup spustite ka podu pod nagibom od 45 stepeni. Sam taj položaj napeće ceo trbušni zid. Rotirajte ceo rameni pojas u desnu stranu, tako da osetite dodatno zatezanje trbušnih mišića sa leve strane trupa i obema šakama dodirnite pod sa desne strane tela, a potom brzo ponovite vežbu i na drugu stranu. Koliko: Uradite tri serije po 15 ponavljanja na svaku stranu sa maksimalnom pauzom od 30 sekundi između serija.

Chross fit - Vuk Vukašinović (crossfit level 2 trainer)

Naziv vežbe: Knees to elbows

Kako: Vežba se izvodi na vratilu. Počinjemo držeći se čvrsto rukama u širini ramena, noge su opružene, spojene i ne dotiču pod. Potrebno je dodirnuti kolenima laktove savijajući noge u kolenima. Ukoliko je to prezahtevno, dovoljno je samo preći natkolenicama devedeset stepeni u odnosu na stomak. Pokret se završava u opruženoj poziciji. 

Koliko: Počnite sa pet serija po 8 do 10 ponavljanja sa minut i po pauze, a broj ponavljanja po seriji i broj serija podižete u skladu sa napretkom. 

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija