Jessica Alba iako upravlja kompanijom od milijardu dolara, ambasador je nekoliko brendova i zvezda nekoliko blokbastera, ista je kao i mi i njena ishrana se ne razlikuje puno od vaše. 

Ok, možda se njen život razlikuje od našeg, ali kada je ishrana u pitanju, ona je jedna od nas!

S obzirom da nema svaki dan vremena za pripremu kuvanih obroka, Jess obožava grickalice, i svu hranu dodatno začinjava sa zadovoljstvom! Sa nama je podelila svoja omiljena jela i namirnice koje se uvek ali baš uvek nalaze u njenom frižideru.

Ako bismo otvorili tvoj frižider, šta bi nas najviše iznenadilo od stvari koje bismo zatekli?

Verovatno količina i raznolikost čili soseva. Uvek imam bar 5-6 različitih vrsta u frižideru.

Deca uglavnom ne vole ljutu hranu. Kakve su tvoje cerke Honor (7) i Haven (3) po tom pitanju?

Honor je na mene, ona voli ljuto i često dodaje obrocima, stavlja sos u omlet, takose , piletinu, nema pravila...

A što se tiče slatkiša? Imaš li omiljeni dezert?

Nisam ljubitelj slatkiša. Imam nizak nivo šecera u krvi i nizak krvni pritisak, tako da mi se dešava da mi se vrti u glavi ukoliko nemam dovoljno soli u organizmu. Kada vežbam hota jogu, voda nije dovoljna, neophodna mi je slana ili voda sa kokosom naprimer.

Da li slanu vodu kupuješ ili sama pripremaš?

Jednostavno dodam so u vodu.

Kako si uvidela da ti je potrebno više soli u ishrani?

Rekla sam doktoru da koristim abnormalnu količinu soli, na šta mi je on rekao da je to zato što mi je pritisak prirodno nizak, da telo pokušava to da nadoknadi i traži više soli. Tako da je meni to opravdano i bezbrižno slobodno sipam so na sve!

Na instagramu smo videli da si napavila fantastičan rođendanski "dorucak u krevet" za svoju 7-godišnju ćerku Honor. Opisi nam malo taj momenat.

Ona najviše voli ovsenu kašu ili palačinke, i toplu čokoladu sa dodatnom dozom šlaga.. i još jednom dozom šlaga. Moj muž pravi najbolju prženu šunku, ne slaninu nego baš šunku, koja bude kao šunka čips, tako da smo to jutro sve to napravili, ona tacno zna šta želi i uvek dobije ono što hoće!

Kada smo kod palačinki, da li imaš svoj specijalni recept?

Najviše volim da pravim tanke palačinke "crepe". Pravim ih od brašna bez glutena, jaja, malo maslinovog ulja i bademovog mleka. Onda smesu mutim do iznemoglosti, ali to vam garatuje odlične tanke palačinke.

Da li postoje namirnice za koje ste iznenađeni što ih vaša deca vole?

Salata od šargarepe i avokada sa domaćim dresingom, u koji stavljam limunov sok, vodu sa kokosom, maslinovo ulje, so i biber. To obožavaju! I kada za ručak ili večeru imaju njihovu omiljenu pastu, hamburgere ili bilo šta uz to, uvek jedu ovo prvo. Srećna sam što ne moram da ih teram da jedu povrće, kao što to većina mama mora.

Kada bismo svratili kod tebe jedno obično veče u nedelji, šta bismo te zatekli da praviš za večeru?

Trudim se da uvek imamo salatu i uvek sama pravim dresing, mislim da su domaći ukusniji. Često pravim kesadilju sa piletinom sa kukuruznim tortiljama i litrom čili sosa. Bukvalno. Kao da pokušavam da spalim sebi stomak, ali tako je ukusno, ne mogu da odolim!

Imaš li “guilty-pleasure” kada je hrana u pitanju?

Naćosi! Jela bih ih stalno i sa svim sosevima, omiljeni mi je domaći od crnog pasulja i Jalapeno sa ukusom sira i badema.

Da li imaš neke trikove za pravljenje salata? Kako da nam povrće bude ukusnije?

Jednom mi je jedan kuvar rekao kako kelj treba masirati, i to ima smisla! Znate kad vam donesu svežu kelj salatu, bude previše sirova i bezukusna. Tada samo umasirajte kelj sa prelivom. Poželjno je da se odmah jede.

Koje su vaše omiljene grickalice?

Omiljene grickalice meni i mojoj deci su kokice. Nešto zdravije što redovno grickamo je humus sa krastavcem, brokolijem, paradajzom, šargarepom, karfiolom...

Priredila : Dunja Sabljić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija