7 saveta za fit telo po uzoru na Jennifer Lawrence

foto: Profimedia

Dalton Wong je trener slavnih osoba iz holivudskih krugova, koji pomaže zvezdama da održe top formu. Uz njegovu pomoć do fit tela došla je i lepa glumica Jennifer Lawrence....

"On nije samo promenio moje telo za film X-Man, već je promenio i navike koje su promenile moj život," napisala je Jennifer Lawrence o treneru Daltonu Wongu u predgovoru njegove knjige 'Happier, Healthier & Slimmer in 15 Minutes' (Srećnija, zdravija i mršavija u 15 minuta). 

Iako slavna glumica uživa u prženim krompirićima i hamburgerima, svesna je da višak kalorija mora potrošiti ježbanjem, te da se tajna njene dobre forme skriva u ravnoteži discipline i hedonističkog uživanja. 

Njen trener otkriva ovih sedam pravila za figuru iz snova koje se mogu baš svi pridržavati: 

Hidrirani 24/7

Hidriranost tela je od izuzetnog značaja kada želite da budete u top formi.

"Ne morate naiskap piti velike količine vode, ali je redovito pijuckanje tokom dana poželjno," priznaje Dalton Wong. Osim obične vode, dobro je popiti nešto slane vode, vodu s limunom ili kokosovu vodu. 

Ograničite porcije

Jennifer Lawrence jede testeninu sa sirom, prženu piletinu i pizzu.

"Nikad ne bih mogla živeti na stalnoj dijeti," tvrdi slavna glumica. Upravo zato, važno je kontrolisati veličinu porcija koju konzumiramo. 

Pritom joj pomaže vrlo jednostavno pravilo: kada je gladna jede predelo i glavno jelo, ali kada želi izgubiti kilograme umesto glavnog jela naručiće još jedno predjelo i tako zavarati glad. Ako joj se jede nešto slatko, nakon predjela ili glavnog jela podeliće desert s još jednom osobom.

Dobar san od 8 h

"Odmori se, dopusti da ti se telo ponovo napuni energijom," ističe trener Wong. Upravo zato glumcima savetuje da se naspavaju, ali i da si priušte kratak san tokom dana kada se osećaju umornima. 

Zabavljajte se vežbajući

"Vežbanje je neophodno da bi neko bio u top formi, ali ključ je odabrati aktivnosti koje volite i zbog kojih nećete osećati da radite nešto pod pritiskom i na sulu," priznaje Dalton Wong. Važno je pronaći tip vežbanja koje najbolje odgovara vašoj ličnosti bez obzira da li je reč o pilatesu, trčanju, boksu ili jogi. 

Slobodno jedite čokoladu

"Radije bih vam dao nešto što želite, na primer, komadić crne čokolade, nego vam je zabranio i posmatrao kako 'pucate', a potom preterujete sa slatkišima," kaže trener Wong te ističe kako je povremeno dopuštao Jennifer Lawrence konzumaciju manjih količina crne čokolade s 75 posto kakaa. 

Takođe, naučio je glumicu da ograniči unos alkohola tokom nedelje, ističući kako je najbolje popiti manje količine kvalitetnijeg vina i piva, nego uživati u neumerenoj konzumaciji žestokih pića. 

Pravilno se držite

Dalton Wong predano je radio i na pravilnom držanju glumice, jer ono nas automatski čini lepšim i atraktivnijim. 

Kontrolišite stres

Na izgled tela utiče i stres. Ako niste u mogućnosti 'fizički ga izbaciti' vežbanjem, trener predlaže duboko disanje iz dijafragme za trenutno olakšanje. Disanje iz dijafragme podrazumeva udisanje kroz nos, ispunjavanje zrakom grlo, prsa i donji deo trbuha, te legano izdisanje u suprotnom smeru dok brojite do pet.

izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija


Bonus video
KOMENTARI
POVEZANE VESTI
Inicijalizacija u toku...